A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/josip-djakic-103.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Josip Đakić tuži Aleksandra Stankovića zbog klevete | Politika+
Hrvatska

SUDSKA PRAKSA : Josip Đakić tuži Aleksandra Stankovića zbog klevete

Đakić je uvjeren da je Stanković naštetio časti i ugledu predsjednika Hvidre ali i branitelja.

Piše: PolitikaPlus/VLM

Saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik Hvidre Josip Đakić tužio je zbog klevete i uvrede novinara HTV-a Aleksandra Stankovića te traži da mu zagrebački Općinski kazneni sud prihvati imovinsko-pravni zahtjev od 100.000 kuna.

 

Zajedno sa Stankovićem tužio je i v. d. ravnatelja HRT-a Josipa Popovca i v. d. urednika Informativnog programa Renata Kunića, no tužba je protiv njih odbačena.

 U siječnju ove godine Stanković je, navodi se u tužbi, ugostio Milorada Pupovca i rekao mu da je "Jadranka Kosor stvorila 500.000 branitelja" te ga pitao "je li to politička korupcija i tko se u ovoj državi bori protiv nje?".

Đakić je uvjeren da je Stanković time naštetio časti i ugledu predsjednika Hvidre ali i branitelja, stavljajući ih u kontekst političke korupcije.

 

Zajedno sa Stankovićem tužio je i v. d. ravnatelja HRT-a Josipa Popovca i v. d. urednika Informativnog programa Renata Kunića, no tužba je protiv njih odbačena. Jučer je trebalo biti održano ročište kod suca Zorislava Kaleba, ali je odgođeno je zbog dojave o bombi.

 

No, oni koji dobro poznaju sudsku praksu kažu kako se ne može se očekivati da će sud u postupku za klevetu i uvredu, za koje je predviđena kazna do 150 dnevnih dohodaka, usvojiti Đakićev odštetni zahtjev jer se uglavnom tužitelje s odštetnim zahtjevima upućuje u parnicu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

JOSIP ĐAKIĆ, tužba, hvidra