A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/samsung-galaxy-tab-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Samsung pretekao Apple u prodaji pametnih telefona, dobit pala za četvrtinu | Politika+
IT

POSLOVNI REZULTATI: Samsung pretekao Apple u prodaji pametnih telefona, dobit pala za četvrtinu

Samsung je prodao 27,8 milijuna pametnih telefona, dok ih je Apple isporučio 'samo' 17,1 milijun.

Piše: P/H

Južnokorejski tehnološki div Samsung Electronics izvijestio je u petak o 23-postotnom padu neto dobiti u trećem tromjesečju, ukazujući na slabe rezultate odjela za ravne zaslone.

Svjetska vodeća visokotehnološka kompanija po prihodima objavila je da joj je neto dobit u razdoblju od srpnja do kraja rujna potonula na 3.442 milijarde wona (3,086 milijardi dolara), sa 4.550 milijardi wona u istom razdoblju lani, ponajviše zbog slabije prodaje ravnih ekrana tijekom usporavanja u svjetskom gospodarstvu.

Samsung je prodao 27,8 milijuna pametnih telefona, dok ih je Apple isporučio 'samo' 17,1 milijun.

U drugom tromjesečju najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova i ravnih zaslona zabilježio je neto dobit u visini 3.506 milijardi wona. Operativna dobit spustila se u trećem tromjesečju za 12,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani i iznosila je 4.252 milijarde wona, dok su prihodi bili viši 2,6 posto i iznosili su 41.273 milijarde wona, navodi se u priopćenju.

Ti su podaci u skladu sa smjernicama koje je kompanija objavila ovoga mjeseca.

Ujedno je tvrtka za istraživanje tržišta Strategy Analytics objavila da je Samsung Electronics u trećem tromjesečju pretekao glavnog konkurenta Applea i zauzeo vodeću poziciju u svijetu po broju prodanih pametnih telefona.

Samsung je tako prodao 27,8 milijuna pametnih telefona, dok ih je Apple isporučio 17,1 milijun, a Finska Nokija 16,8 milijuna, navodi se u priopćenju Strategy Analyticsa.

Samsungov udio na tržištu pametnih telefona porastao je na 23,8 posto u trećem tromjesečju, u odnosu na 9,3 posto koliko je iznosio prije godinu dana, dok se Appleov udio smanjio na 14,6 posto, s lanjskih 17,4 posto, priopćila je istraživačka tvrtka. Nokijin udio drastično je potonuo s lanjskih 32,7 posto na 14,4 posto.Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

samsung, poslovni rezultati