A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dragutin-lesar-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dragutin Lesar: HDZ-u neće pomoći 'lanac sreće', sigurno gube izbore | Politika+
Hrvatska

NEDJELJOM U 2: Dragutin Lesar: HDZ-u neće pomoći 'lanac sreće', sigurno gube izbore

'Laburisti traže izmjene Ustava, zabranu privatizacije infrastrukture i prirodnih resursa RH, izmjene Zakona o prebivalištu zbog točnog popisa birača, te smanjenje broja jedinica lokalne samouprave samo u slučaju da se ne mogu same financirati.'

FOTO: Dragutin Lesar
Piše: PolitikaPlus

Strategiju takozvanog lanca sreće, da bi pridobili birače u HDZ-u moraju primijeniti, no ne vjerujem da će im to pomoći, jer za to ipak moraju imati povjerenje birača, izjavio je šef Hrvatskih laburista komentirajući novu predizbornu strategiju vladajuće stranke.

 

Govoreći o koaliciji s drugim strankama, kazao je kako Laburisti imaju uvjete za to: izmjene Ustava, zabranu privatizacije infrastrukture i prirodnih resursa RH, izmjene Zakona o prebivalištu zbog točnog popisa birača, te smanjenje broja jedinica lokalne samouprave samo u slučaju da se ne mogu same financirati.

Naime, u subotu je objavljena vijest da HDZ priprema novu strategiju u kojoj je jedna od pet točaka i 'lanac sreće'. Riječ je o formuli po kojoj svaki član svakog županijskog, gradskog i općinskog odbora stranke mora nagovoriti 15 ljudi da glasuju za HDZ, a svaki od njih 15 mora naći još 15 političkih istomišljenika! I tako dok se ne iscrpe svi potencijalni glasači.

Gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 na Hrvatskoj televiziji Dragutin Lesar je prokomentirao i činjenicu da će suđenje Ivi Sanaderu utjecati na kampanju HDZ-a.

 

- Suđenje Sanaderu dobro je došlo HDZ-u, jer se o proširenju istrage u stranci pisalo samo dan i pol, kazao je Lesar te dodao kako ne vjeruje da će HDZ nestati s političke scene, ali i da je uvjeren da će izgubiti izbore.

Govoreći o koaliciji s drugim strankama, kazao je kako Laburisti imaju svoje uvijete za to, a pod tim uvjetima, između ostalog, je naveo izmjene Ustava, zabranu privatizacije infrastrukture i prirodnih resursa RH, izmjene Zakona o prebivalištu zbog točnog popisa birača, te smanjenje broja jedinica lokalne samouprave samo u slučaju da se ne mogu same financirati.

Govoreći o gospodarskim promjenama, Lesar je kazao da one neće doći preko noći.

Odgovarajući, pak, na upit je li za promjenu naziva Trga maršala Tita, kazao je:

 

- Da, ako će se on zvati Trg žrtava HDZ-a, ustvrdio je Lesar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kukuriku koalicija, izbori, hrvatski laburisti, dragutin lesar, nedjeljom u dva