A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/Milan-Bandic-005.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bandić zapalio svijeću na Račanovom i Tuđmanovom grobu | Politika+
Zagreb

SVI SVETI: Bandić zapalio svijeću na Račanovom i Tuđmanovom grobu

Grad Zagreb je preuzeo je troškove izvanredne organizacije prijevoza, čime su putnici oslobođeni plaćanja posebnih karata.

FOTO: Milan Bandić
Piše: PolitikaPlus

Ovih se dana sjećamo najmilijih koji više nisu s nama. Svi sveti su sutra, kada se očekuju i najveće gužve na zagrebačkim grobljima. Zbog toga je ZET za sutra, 1. studenoga, uveo izvanredne autobusne linije: Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševac i Dubec – Markovo Polje, navodi ZET.

 

Grad Zagreb je preuzeo, u dogovoru s Upravom Zagrebačkog holdinga, čija je ZET podružnica, troškove izvanredne organizacije prijevoza, čime su putnici oslobođeni plaćanja posebnih karata. Na redovnim linijama primjenjivati će se uobičajene tarife. Na snazi je sutra i posebna regulacija prijevoza.

 

Izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem položit će vijence i zapaliti svijeće kod Zida boli, na grobu Ivice Račana, Grobnici narodnih heroja, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, kod Središnjeg križa groblja, na grobu dr. Franje Tuđmana, kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve Domovinskog rata i kod kenotafa na Krematoriju.

 

Blagdan Svih svetih u Katoličkoj se crkvi slavi kao blagdan svih blaženih u nebu, a u Rimu se počeo slaviti još od 6. stoljeća. Izvorno je obilježavao posvećenje rimskog Panteona u crkvu Sv. Marije od mučenika (Sancta Maria ad martyres), koju je 609. godine posvetio papa Bonifacije IV. i u nju dao prenijeti i pohraniti kosti brojnih kršćanskih mučenika.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, svi sveti, milan bandić, ivica račan, zet