A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/telefonira-002.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Optima Telekom: Operativna dobit podignuta 28,3 posto | Politika+
Tvrtke

POSLOVNI REZULTATI: Optima Telekom: Operativna dobit podignuta 28,3 posto

Najveći porast zabilježili u segmentu interneta, podatkovnih i multimedijalnih usluga.

Piše: P/H

Telekom tvrtka Optima Telekom-OT u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je 57,1 milijun kuna operativne dobiti, što je 28,3 posto viša dobit nego u istom lanjskom razdoblju, izvijestili su iz OT-a.

Ukupni konsolidirani prihodi OT-a u devet mjeseci ove godine iznosili su 367,7 milijuna kuna, što je porast od 6,1 posto, a kako navode iz te tvrtke, nastavljen je trend smanjivanja gubitka prije poreza (EBT) koji je smanjen za 20,8 posto.

Ističući kako nastavljaju s pozitivnim trendovima u poslovanju, iz OT-a dodaju da su najveći porast zabilježili u segmentu interneta, podatkovnih i multimedijalnih usluga.

Pritom napominju da su prihodi od internet usluga porasli 18,7 posto, što povezuju s porastom broja korisnika svoje OptiDSL usluge u rezidencijalnom segmentu, dok u poslovnom segmentu bilježe potrebu za sve većim kapacitetima za pristup internetu.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OPTIMA TELEKOM, POSLOVNI REZULTATI