Hrvatska

KRITIKE: VIDEO Vladimir Šeks: Mangup Ivo Sanader i blagajnica su krivi za probleme HDZ-a!

'Bivši predsjednik stranke je instalirao jedan paralelni sustav.'

Piše: PolitikaPlus

Gostujući u emisiji Osječke televizije, potpredsjednik HDZ-a Ivu Sanadera nazvao je mangupom, a za sve probleme u kojima se sada stranka nalazi okrivio je njega i blagajnicu Branku Pavošević.

 

'Bivši predsjednik stranke je instalirao jedan paralelni sustav daleko skriven od očiju bilo kojeg stranačkog tijela.'

'Odgovornost HDZ-a kao političke stranke se izvodi iz odgovornosti fizičke osobe i to u biti samo zbog jedne osobe. Tu je još i druga, ta blagajnica, ali ključni čovjek je bio bivši predsjednik HDZ-a i bivši premijer na temelju čije odgovornosti za zlouporabu službenog položaja postoji vrlo jaka sumnja. I da je uz pomoć blagajnice, dakle radi se o dvoje ljudi', kaže Šeks i tvrdi da u stranci nitko nije znao za nelegalne radnje koje su postale predmetom optužnica.

'Bivši predsjednik stranke je instalirao jedan paralelni sustav daleko skriven od očiju bilo kojeg stranačkog tijela. To se može raditi kada jedna osoba ima veliku moć, veliki autoritet, kada tajno obavlja neke nezakonite transakcije. Istraga će, vidjet ćete, pokazati da mi nismo sve znali, niti USKOK', odlučan je Šeks. Za primjerice, skupocjeni BMW, Šeks kaže da im je Ivo Sanader to prezentirao kao dar hrvatskih iseljenika. Što se tiče anketa koje HDZ-u ne idu nimalo u korist Šeks kaže da imaju samo jedan cilj, a to je da pasiviziraju birače HDZ-a i da im kažu da je sve već gotovo.

'Naše ankete, koje mi imamo, daju malo drugačiju sliku nego ove objavljene, a to je da je situacija mnogo povoljnija. Ne kao rezultati koje smo ostvarili prije četiri godine, ali su dosta respektabilni. Zato je predsjednica i rekla da će se mnogi iznenaditi', dodao je Vladimir Šeks.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo sanader, vladimir šeks, branka pavošević, hdz