A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/ljubo-jurcic-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Ljubo Jurčić predstavio članove svoje Vlade | Politika+
Hrvatska

JAVNOST IMA PRAVO ZNATI: VIDEO Ljubo Jurčić predstavio članove svoje Vlade

'Hrvatsku iz ekonomskih teškoća ne mogu izvući MMF, Europska unija ili Svjetska banka.'

Piše: PolitikaPlus

Koalicija stranaka - Blok umirovljenici zajedno, Primorsko-goranski savez, Hrvatska radnička stranka i prof. Ljubo Jurčić kao nositelj svih lista predstavili su članove svoje buduće vlade jer smatraju da građani, osim saborskih zastupnika, biraju i novu vladu te stoga na transparentan način imaju pravo znati tko će biti budući nositelji izvršnih funkcija.

 

Stoga je glavni cilj koalicije, na čijem sam čelu, promijeniti postojeću ekonomsku politiku u kojoj će na prvom mjestu biti industrijska politika koju valja donijeti, potom regionalna politika, a zatim fiskalna i monetarna koja će pratiti ta dva modela

Čelni čovjek koalicije, Ljubo Jurčić ocijenio je predstavljenih 40-ak stručnjaka za buduću vladu, predstavljaju one koji imaju znanje, obrazovanje, iskustvo i energiju da Hrvatskoj donesu promjene. Među njima je i više osoba koje su bile ili jesu nositelji vlasti na lokalnoj razini.

 

- Na izborima je nužna politička smjena, ali ne tako da jedni odu, a da dođu drugi s istim političkim modelom po kojem se ne isplati raditi, proizvoditi i izvoziti, a koji vodi u daljnju stagnaciju države, već da na vlast dođu oni koji će moći promijeniti taj "atipični model" upravljanja. Stoga je glavni cilj koalicije, na čijem sam čelu, promijeniti postojeću ekonomsku politiku u kojoj će na prvom mjestu biti industrijska politika koju valja donijeti, potom regionalna politika, a zatim fiskalna i monetarna koja će pratiti ta dva modela, ističe Jurčić.

 

- Samo tako se može zaustaviti stagnacija i ugodinu-dvije stvoriti stabilno hrvatsko gospodarstvo koje će započeti rast, kazao je Jurčić koji smatra da Hrvatsku iz ekonomski teškoća ne mogu, kao što se u zadnje vrijeme čuje, izvući MMF, Europska unija ili Svjetska banka.

 

Drži da su to iluzije, te alibi za defanzivnu i pasivnu politiku koja se vodi, a jedino je rješenje, kaže, pokretanje proizvodnje i iskorištavanje vlastitih resursa koje Hrvatska ima.

 

Na pitanje je li spreman nakon izbora koalirati s Kukuriku koalicijom, Jurčić je odgovorio kako je uvjet za bilo kakvu koaliciju prihvaćanje pet prioritetnih, od ukupno deset, točaka programa njegove koalicije.

 

To znači, pojasnio je, prihvaćanje njihovih ekonomskih te socijalnih ciljeva poput besplatnog školstva i stabilnih i rastućih mirovina, potom jasno definirane procedure provođenja i nadzora provedbe tih mjera koje bi operativno provodili najbolji profesionalci u državnoj upravi.

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

blok umirovljenici zajedno, PGS