A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/crkva-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vlada i Crkva usuglasila model naknade za dio oduzetih dobara | Politika+
Hrvatska

KOMISIJA: Vlada i Crkva usuglasila model naknade za dio oduzetih dobara

Na sjednici su razmotreni zahtjevi pravnih osoba Katoličke crkve.

Piše: P/H

Povjerenstvo Vlade Republike Hrvatske za odnose s Hrvatskom biskupskom konferencijom (HBK) i Biskupska komisije HBK za odnose s državom na danas održanoj sjednici u Banskim dvorima usuglasili su model primjerene naknade za imovinu oduzetu pravnim osobama Katoličke crkve i to za dio dobara koja se ne mogu vratiti Katoličkoj crkvi u naravi.

Usuglašen je i model primjerene naknade za imovinu oduzetu pravnim osobama Katoličke crkve i to za dio dobara koja se ne mogu vratiti Katoličkoj crkvi u naravi.

Sjednicom su predsjedali predsjednica Vlade Republike Hrvatske i predsjednice vladina Povjerenstva za odnose s HBK Jadranka Kosor i predsjednik Biskupske komisije HBK za odnose s državom kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i metropolit i potpredsjednik HBK.

Kako je izvijestio vladin Ured za odnose s javnošću, na sjednici su razmotreni zahtjevi pravnih osoba Katoličke crkve podneseni sukladno Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine. Usuglašen je i model primjerene naknade za imovinu oduzetu pravnim osobama Katoličke crkve i to za dio dobara koja se ne mogu vratiti Katoličkoj crkvi u naravi, navodi se u priopćenju.

Sjednici su nazočili članovi Povjerenstva Vlade: potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom Tomislav Boban. Sjednici je nazočio i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Nazočili su i članovi Biskupske komisije: mons. Ivan Devčić, nadbiskup riječki, mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski, mons. Ante Ivas, biskup šibenski, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački, te tajnik Biskupske komisije mons. Enco Rodinis.