A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/mark%20zuckerberg.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Mark Zuckerberg: Google, Microsoft i Yahoo sve nas špijuniraju | Politika+
IT

A FACEBOOK?: Mark Zuckerberg: Google, Microsoft i Yahoo sve nas špijuniraju

Zuckerberg je rekao kako Google, Microsoft i Yahoo u tajnosti prikupljaju puno više podataka o korisnicima dok surfaju internetom od Facebooka.

FOTO: Mark Zuckerberg
Piše: PolitikaPlus

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg rekao je kako Google, Microsoft i Yahoo u tajnosti prikupljaju puno više podataka o korisnicima dok surfaju internetom od Facebooka. Dodao je i kako nije u sukobu s tim tvrtkama.

 

Prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg gostovao je u talk showu Charlieja Rosea na PBS-u te je, među ostalim otkrio kako pojedine velike tvrtke prikupljaju puno više podataka o korisnicima od Facebooka.

''Tvrtke poput Googlea, Microsofta i Yahooa prikupljaju puno više informacija o korisnicima nego što to Facebook čini. Razlika je u tome što oni to rade korisnicima iza leđa. Dok vi surfate, oni skupljaju informacije o vama'', rekao je Zuckerberg.

 

Smatra kako se prigovori o narušavanju privatnosti uvijek javljaju prilikom pojave novih tehnologija, a unatoč tome što ih je optužio za špijunažu, Zuckerberg je poručio da nije u sukobu s drugim velikim kompanijama iz Silicijske doline.

Tijekom gostovanja u talk showu Zuckerberg je govorio i o nedavno preminulom Steveu Jobsu za kojeg je rekao da je bio njegov mentor te da ga je naučio kako voditi tvrtku u Silicijskoj dolini. Istaknuo je da Jobs nikada nije želio kupiti Facebook.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

facebook, google