A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/goran-milic-al-jazeera-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Al Jazeera Balkans počela emitirati | Politika+
Hrvatska

MEDIJI: Al Jazeera Balkans počela emitirati

"Za nas će biti zanimljiva svaka informacija koja je važna za neku od država čije gledateljstvo pokrivamo, ali koja mora biti zanimljiva i drugim ljudima u državama regije"

FOTO: Goran Milić
Piše: P/H

Al Jazeera Balkans počela je emitirati stalni program u petak u 18 sati iz središnjeg studija u Sarajevu.

"Dobra večer. Ovo su prve vijesti koje emitiramo iz središnjeg studija u Sarajevu", rječi što ih je u programu nove regionale televizije izgovorila voditeljica iz studija.

"Za nas će biti zanimljiva svaka informacija koja je važna za neku od država čije gledateljstvo pokrivamo, ali koja mora biti zanimljiva i drugim ljudima u državama regije"

Program Al Jazeere Balkans otvoren je jednosatnom informativnom emisijom realiziranom uz javljanja uživo iz dopisništava u Zagrebu, Beogradu i Skoplju te prilozima iz različih dijelova svijeta.

U uvodnom dijelu gledateljima su ponuđene i informacije o nastanku Al Jazeere, uključujući i brojne dvojbe na različitim stranama glede njezine nepristranosti.

Nakon višemjesečnih priprema, regionalni program katarske televizijske kuće spreman je svakodnevno producirati vlastite, uglavnom informativne emisije, u trajanju od šest sati.

Ostatak programa popunjavat će se sadržajima poput dokumentarnih emisija proizvedenih unutar Al Jazeerine mreže.

"Za nas će biti zanimljiva svaka informacija koja je važna za neku od država čije gledateljstvo pokrivamo ali koja mora biti zanimljiva i drugim ljudima u državama regije", pojasnio je koncept informativnog programa Al Jazeere Balkans njezin direktor vijesti Goran Milić.

Al Jazeera Balkans nema ograničenja u pogledu uporabe jezika kojima se govori u području emitiranja.

Novinarima je dopušteno koristiti se maternjim jezikom, bilo da je riječ o hrvatskom, srpskom, bosanskom ili crnogorskom, a Milić je kazao kako će se voditi računa o ravnoteži no Al Jazeera Balkans, kako je istaknuo, "neće biti talac ni jedne jezičke diktature".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mediji, goran milić, al jazeera, tekevizija