A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-hdz-602.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HDZ osniva savjet intelektualaca, Vesni Škare Ožbolt 4. mjesto u VI izbornoj jedinici | Politika+
Hrvatska

IZBORI: HDZ osniva savjet intelektualaca, Vesni Škare Ožbolt 4. mjesto u VI izbornoj jedinici

Miroslav Tuđman i Zdravko Tomac zadovoljni što se HDZ vraća izvornoj politici Franje Tuđmana.

Piše: PolitikaPlus

U HDZ-ovoj središnjici od ranog jutra trajao je sastanak najvišeg stranačkog vodstva na kojem su se, prema neslužbenim informacijama, kreirale izborne liste i dogovarale koalicije. U 12:45 na konferenciji za medije predsjednice stranke, koja je najavila da će HDZ osnovati savjet intelektualaca, spomenuvši  da su među ostalima pozvani Zdravko Tomac, Miroslav Tuđman, Dubravko Jelinčić, Ivan Aralica, Zoran Škorgut, Zvonimir Šeparović i Nino Raspudić objavila je potpisivanje koalicije s DC-om.

Jadranka Kosor odlučila osnovati savjet intelektualaca.

Predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare Ožbolt, dobiti će visoko, 4 mjesto na listi u 6. izbornoj ledinici. Dok je medijima to obznanivano iz stranačke središnjice za to su vrijeme izišli su Miroslav Tuđman, Zdravko Tomac, Nino Raspudić i Ivan Aralica.

Tuđman je novinarima rekao da mu nije ponuđeno da bude na HDZ-ovoj izbornoj listi te da će HDZ o izborima i izbornim listama tek odlučivati. Napomenuo je da će poduprijeti onaj program HDZ-a koji ide za tim da se Hrvatska razvije u stabilnu zemlju sa solidnim gospodarskim i nacionalnim programom kako u odnosu na europske integracije tako i prema unutarnjoj stabilnosti.

Tomac je dao vrlo sličan odgovor, istaknuvši zadovoljstvo onim što su čuli - da se HDZ vraća državotvornoj i suverenoj politici i Franji Tuđmanu.

"Takvoj smo politici davali i davat ćemo podršku", rekao je nekadašnji prvak SDP-a.

"Otišao sam reći najvažnije, a to je da Hrvati BiH i dijaspore ne smiju biti puki dizači ruku u Saboru zbog stranačkih interesa već da moraju biti autentični predstavnici interesa Hrvata BiH i dijaspore," novinarima je rekao Nino Raspudić, hercegovački intelektualac i profesor na zagrebačkom filozofskom fakultetu," Smatram da bi bila teška pogreška da se to opet napravi. Nakon toga sam napustio sastanak."

.......

 

.......

 


Potpisan sporazum o suradnji HDZ-a i DC-a


Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i predsjednica Demokratskog centa (DC) Vesna Škare Ožbolt potpisale su sporazum o suradnji dviju stranaka o prije i poslijeizbornoj suradnji, izvijestila je Kosor na konferenciji za novinare u u HDZ-ovoj središnjici.

Prema sporazumu, DC-u će pripasti 4. mjesto na HDZ-ovoj listi u 6. izbornoj jedinici, na kojem će biti Vesna Škare Ožbolt. DC će poduprijeti sve liste HDZ-a u svim drugim izbornim jedinicama, izvijestila je Kosor te dodala da će suradnja dviju stranaka posebno biti učvršćena na lokalnoj razini u 6. izbornoj jedinici.

Kosor je napomenula da će prema sporazumu Škare Ožbolt nakon polaganja prisege zamrznuti svoj mandat prije dvije godine i nakon toga ga aktivirati.

Škare Ožbolt je istaknula da se radi o nastavku suradnje od prije godinu i pol dana i da će DC i dalje podupirati napore HDZ-a u čišćenju politike i društva od korupcije.


 

 

 

 


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan aralica, nino raspuduć, zdravko tomac, miroslav tuđman, jadranka kosor