4kotača

RELI: Loeb odustao u Walesu: Sudario se s autom koji mu je dolazio u susret

Loeb je osigurao naslov prvaka još u petak

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters/AFP

Francuski automobilist Sebastian Loeb, koji je već osigurao rekordni osmi naslov svjetskog prvaka, sudario se s drugim automobilom na reliju u Velikoj Britaniji u nedjelju što ga je prisililo na odustajanje.

Loeb je osigurao naslov prvaka u petak kada je njegov najveći suparnik Finac Mikko Hirvonen oštetio motor na svom automobilu tako da ga je nemoguće popraviti.

Loebov tim u Citroenu je izjavio da se Francuz sudario na uskom dijelu ceste s drugim automobilom na utrci koja se održava u Walesu, no na sreću nitko nije ozlijeđen.

"Drugi je automobil dolazio u susret Sebu i njegovom suvozaču Daniju Eleni s krive strane ceste. Nakon sudara popravci nisu bili mogući i Loeb je bio prisiljen izaći iz relija", kazao je glasnogovornik Citroena. Tim je pokušao popraviti vozilo u dovoljnoj mjeri kako bi Loeb mogao završiti utrku u Cardiffu.

Loeb je osigurao naslov prvaka u petak kada je njegov najveći suparnik Finac Mikko Hirvonen oštetio motor na svom automobilu tako da ga je nemoguće popraviti.

Francuz je imao prednost od osam bodova ispred Hirvonena, koji bi možda i stigao do naslova da nije bilo tog odustajanja........

 

.......

 Dva mrtva na reliju u Belgiji

Dva su gledatelja poginula, a još troje ih je teško ozlijeđeno u nesreći na Condroz reliju pokraj belgijskog grada Liegea.

Nesreću je skrivio Nizozemac Erik Moree, koji je izgubio kontrolu nad vozilom i zabio u skupinu gledatelja uz samu stazu. Ozlijeđeni su u bolnici u Liegeu.


 

 

 

 


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

reli, sebastien loeb