A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/ljubo-jurcic-117.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ljubo Jurčić nositelj na svih 11 izbornih lista | Politika+
Hrvatska

IZBORI: Ljubo Jurčić nositelj na svih 11 izbornih lista

"Očekujemo najmanje jednog zastupnika u svakoj izbornoj jedinici, a gornji broj zastupnika za sada ne možemo predviđati."

Piše: P/H

Ljubo Jurčić nositelj je svih izbornih lista koalicije Blok umirovljenici zajedno-Primorsko-goranski savez-Hrvatska radnička stranka, koja na izbore izlazi u 11 izbornih jedinica, a koja je svoje kandidacijske liste danas predala Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

"Očekujemo najmanje jednog zastupnika u svakoj izbornoj jedinici, a gornji broj zastupnika za sada ne možemo predviđati."

"Idemo na parlamentarne izbore u svih 11 izbornih jedinica, očekujemo najmanje jednog zastupnika u svakoj izbornoj jedinici, a gornji broj zastupnika za sada ne možemo predviđati", izjavio je Jurčić novinarima prije nego je s koalicijskim partnerima predao liste DIP-u.

Naglasio je da je njegova koalicija, koju čini Blok umirovljenici zajedno, Primorsko-goranski savez i Hrvatska radnička stranka okupljena oko gospodarskog i socijalnog programa Hrvatske ekonomske inicijative, već polučila uspjeh, budući da se okupila prije tek nekoliko mjeseci.

Većina njegovih koalicijskih partnera novi su ljudi na političkoj sceni te, kako je kazao, imaju drugačiji pogled na hrvatsku državu i sa željom zaustavljanja stagnacije kako u ekonomiji tako i u području socijale.

"Vidimo puno prostora da se to napravi, ali isto tako vidim malo vremena da to napravimo. Mi imamo plan i program da to napravimo u relativno kratko vrijeme, da hrvatski građani uživaju svoje resurse u vlastitu korist", rekao je Jurčić.

Na novinarsko pitanje misli li da ima prostora za nove ljude, s obzirom na izraženu bipolarizaciju na hrvatskoj političkoj sceni, odgovorio je kako je velik broj birača neopredijeljen, jer rješenje problema ne vidi ni u jednom od dva bloka, te da njegova koalicija upravo tu vidi prostor za sebe.

"Gledajući situaciju da je Hrvatska danas jedna od rijetkih zemalja u Europi i svijetu koja još uvjek stagnira, kada gledamo kako se do sada politika vodila i statistike da je veliki broj birača neopredijeljen jer ne vidi ni u jednom ni u drugom bloku rješenje hrvatskih problema niti ostvarivanje hrvatskih ciljeva, onda tu postoji ogroman prostor koji može iskoristiti treći blok i mi to upravo namjeravamo učiniti", rekao je Jurčić.

Novinare je zanimao i njegov komentar o izbornoj suradnji HDZ-a i DC-a, na što im je odgovorio kako je Hrvatska slobodna država u kojoj svatko može dati ponudu u kojem obliku namjerava izaći na izbore, ali da je konačna odluka na hrvatskim biračima.

Jurčić u Puli predstavio izborni program

Jurčić, nositelj koalicijske liste s Blokom umirovljenici zajedno (BUZ), Primorsko goranskim savezom (PGS) i Hrvatskom radničkom strankom (HRS) na današnjem je druženju s građanima u Puli predstavio izborni program koalicije "Znamo kako".

Govoreći o tom programu ustvrdio je da je glavni cilj ove koalicije promijeniti postojeću ekonomsku politiku u kojoj će na prvom mjestu biti industrijska politika koju valja donijeti, potom regionalna politika, a zatim fiskalna i monetarna koja će pratiti ta dva modela.

"Društvo očekuje povećanje broja radnih mjesta i domaće proizvodnje te smanjivanje dugova kako države tako i lokalnih jedinica" - kazao je Jurčić. Dodao je kako je njegova politika s jedne strane izravno usmjerena na tome, a s druge na socijalnu sigurnost u sklopu koje će tri stavke biti od iznimnog značaja a one su da školstvo i zdravstvo bude besplatno te da su mirovine sigurne i stabilne u skladu s rastom BDP-a.

Po njegovim riječima u idućem mandatu politika se mora koncentrirati na realno gospodarstvo za svaki pojedini sektor.

Jurčić drži kako je na izborima nužna politička smjena, ali ne na način "da jedni odu, a da dođu drugi s istim političkim modelom po kojem se ne isplati raditi, proizvoditi i izvoziti, a koji vodi u daljnju stagnaciju države", već da na vlast dođu oni koji će moći promijeniti taj model upravljanja.

Govoreći o decentralizaciji, Jurčić je istaknuo kako o njoj ne govori kao o jednom radikalnom potezu već je on doživljava u kontekstu ravnomjernog regionalnog razvitka gdje bi, kako je rekao "uvjeti života i rada morali biti isti ili približno isti u svakome djelu Hrvatske".

Ljubo Jurčić je u izjavi za novinare kazao kako očekuje najmanje jednog zastupnika u svakoj izbornoj jedinici.