A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-hdz-602.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kosor u 5. jedinici, Tuđman drugi u prvoj, Jarnjaka nema na listi | Politika+
Hrvatska

LISTA HDZ-a: Kosor u 5. jedinici, Tuđman drugi u prvoj, Jarnjaka nema na listi

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i izaslanstvo HDZ-a predalo je liste.

FOTO: Jadranka Kosor
Piše: PolitikaPlus

Jadranka Kosor će, kao što se i predviđalo izaći na izbore u 5. izbornoj jedinici, te je tako izbjegla sučeljavanje sa Zoranom Milanovićem koji je u 1. izbornoj jedinici. Jadranka Kosor je sama rekla da na listi ima iznenađenja, ali ih nije još željela odati.

 

>> Željko Kerum stigao u HDZ i poručio: Rad oslobađa!

Samo je poznato trenutno da će Miroslav Tuđman biti drugi na listi u 1. izbornoj jedinici, odmah iza ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića.

 

- Sigurna sam da će sva iznenađenja biti pozitivna. Ima na listama i novih i mladih ljudi, ali poštovali su se svi koji su dali svoj doprinos, naročito u zadnje dvije godine - izjavila je Kosor, koja nije krila svoje oduševljenje nositeljima lista.

- Liste su jako dobre, na njima ima puno sjajnih ljudi, toliko da bi onaj tko je na 14 mjestu mogao lako završiti na prvom mjestu - smatra predsjednica HDZ-a.

 

Upitana što HDZ nudi na izborima odgovorila je da je ta stranka predložila program koji se naslanja na program vlade u posljednje dvije godine, kroz koji je Hrvatska završila pregovore za ulazak u EU.

"Najavljujemo sve poslove koji su naslonjeni na ono što smo do sada napravili u osnaživanju hrvatskog gospodarstva, puno važnih projekata, novih investicija, ali isto tako i dalje na snažnu i čvrstu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala", kazala je Kosor.

"Na tri stupa na kojima je radila vlada u porotekle više od dvije godine sačinili smo program i vjerujem da ćemo u tome biti uspješni", dodala je.

Kazala je, odgovarajući na pitanja novinara, da HDZ-u nije bilo teško složiti izborne liste, za koje vjeruje da su "jako dobre jer da bismo ostvarili program koji predlažemo, moramo imati ljude koji su ga sposobni provesti".

"Vidjet ćete, ima puno sjajnih ljudi, liste se zapravo mogu i okrenuti, tako da oni koji su 14. na listi budu prvi i obratno", ustvrdila je Kosor.

 

Stranačke liste predsjednica HDZ-a DIP-u je predala u pratnji najviših stranačkih dužnosnika te novog koalicijskog partnera, splitskog gradonačelnika Željka Keruma koji je treći na listi u 10. izbornoj jedinici.

Njegova sestra Nevenka Bečić, koja bila u Kerumovoj pratnji, sedma je na listi u 9. izbornoj jedinici, a kandidat Kerumove liste još ima i sedmo mjesto u 10. jedinici.

Kerum je novinarima izrazio uvjerenje da će ta koalicija pobijediti u 9. i 10. izbornoj jedinici, u kojima je, kazao je, realno očekivati 18 ili 19 mandata.

"Kukuriku koalicija prerano se počela veseliti i prikazivati ankete, istraživanja koja su nerealna i neobjektivna. Nerealno je da će netko dobiti 95 ili 100 mandata, tako da je sada priča drugačija s koalicijom mene i HDZ-a", poručio je Kerum.

 

HDZ-ove liste predvode kadrovi iz vlade J. Kosor 

 

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor prva je na stranačkoj listi u 5. izbornoj jedinici, dok ostala čelna mjesta na listama zauzimaju njezini najbliži suradnici u vladi i stranački veteran Vladimir Šeks, dok na listama nema bivšeg glavnog tajnika stranke Ivana Jarnjaka.

U 1. izbornoj jedinici HDZ-ovu listu predvodi Gordan Jandroković, slijede Miroslav Tuđman, Željko Reiner, Đurđica Sumrak, Željko Turk, Radovan Fuchs, Ljubica Lukačić, Stanko Gačić, Margareta Mađerić, Krešimir Gulić, Danira Bilić, Ivana Mrkonjić, Ivan Ćelić te Katarina Fuček.

Na listi za 2. izbornu jedinicu, koju prevodi Đuro Popijač, nalazi se i Davorin Mlakar, Martina Banić, Stjepan Milinković, Marijan Coner, Damir Sesvečan, Ante Zvonimir Golem, Ante Topalović, Marica Mikec, Darko Sobota, Andrija Mikulić, Marija Jungić, Stjepan Peršin i Stjepan Pavlak.

Tomislav Karamarko prvi je na listi u 3. izbornoj jednici, a iza njega su Domagoj Ivan Milošević, Sunčana Glavak, Milivoj Škvorc, Tomislav Kezelj, Vladimir Ivković, Vladimir Kurečić, Josip Horvat, Goran Kaniški, Vilmica Kapac, Mladen Križaić, Miroslav Kopjar, Nenad Horvatić te Ivančica Somođi.

Vladimir Šeks na čelnom je mjestu u 4. izbornoj jedinici, a slijede Tomislav Ivić, Josip Đakić, Josip Salapić, Tugomir Kuduz, Josip Kompanović, Tomislav Tolušić, Ante Raspudić, Krešimir Žagar, Sanja Kirin, Stjepan Viduka, Dinko Huis, Ana Ćalušić i Ivan Roštaš.

Nakon predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor na listi u 5. izbornoj jedinici slijede Petar Čobanković, Danijel Marušić, Franjo Lucić, Tomislav Čuljak, Zvonko Milas, Nikica Stevanović, Davor Huška, Vesna Bosanac, Mato Grgić, Božo Galić, Šimo Đurđević, Davor Miličević i Ljiljana Blažević.

Ivan Šuker prvi je na listi u 6. izbornoj jedinici, a iza njega su Jasen Mesić, Ivan Šantek, predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt, Dražen Bošnjaković, Boris Kunst, Ivanka Roksandić, Antun Vidaković, Dražen Barišić, Mijo Šepak, Marija Krupić, Mladen Matun, Ivica Šipuš, te Ivica Perković.

U 7. izbornoj jedinici prva je na listi Martina Dalić, a nakon nje su Davor Ivo Stier, Branko Vukelić, Andrej Plenković, Goran Marić, Tomislav Klarić, Ivan Vučić, Kunoslav Markovinović, Damir Jelić, Tomislav Masten, Žarko Udiljak, Ivan Bogović, Željko Plazonić i Nada Murganić.

Davor Božinović prevodi HDZ-ovu listu u 8. izbornoj jedinici, a slijede Josip Borić, Vesna Buterin, Marino Roce, Ivan Bubić, Hrvoje Burić, Jasna Opačak, Josip Rupčić, Stjepan Gabrić, Damir Rukavina, Graciano Švić, Rademko Rubeša, Ante Periš i Tatjana Mrkonjić.

Na listi u 9. izbornoj jedinici prvi je Božidar Kalmeta, a nakon njega idu Darko Milinović, Ante Kulušić, Ante Sanader, Branko Kutija, Milan Jurković, Nevenka Bečić iz HGS-a, Goran Pauk, Ana Lovrin, Branka Juričev-Martinčev, Ante Jerolimov, Josipa Rimac, Dinko Bošnjak i Milivoj Kurtov.

Branko Bačić prvi je na listi u 10. izbornoj jedinici, a slijede umirovljeni general Damir Krstičević, predsjednik HGS-a Željko Kerum, HDZ-ovci Dujomir Marasović, Frano Matušić i Ante Babić, HGS-ov Petroslav Sapunar, te HDZ-ovi kandidati Smiljan Mustapić, Blaženko Boban, Zlatko Ževrnja, Ivan Škaričić, Damir Mendeš, Dubravka Šuica i Danica Baričević.

Za 11. izbornu jednicu, u kojoj tri saborska zastupnika biraju hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj, HDZ je kandidirao Iliju Filipovića, Milijana Brkića, Pericu Jelečevića, Dragu Prgometa, Ivu Miru Jovića, Mariju Rapo, Sašu Cirgeca i Josipa Bilavera. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MIROSLAV TUĐMAN, JADRANKA KOSOR, HDZ