A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/goran-habus-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Habuš se još i jeftino izvukao: Kukuriku ga ipak skida s liste, ali ostaje gradonačelnik! | Politika+
Hrvatska

ODGOVORNOST: Habuš se još i jeftino izvukao: Kukuriku ga ipak skida s liste, ali ostaje gradonačelnik!

Javnost je kao vrhunski cinizam shvatila nastup čelnika Kukuriku koalicije.

Piše: Ivan Hrstić


Povici o dvostrukim mjerilima odmah su stigli iz HDZ-a, ali i ne samo od njih. Mnogima koji će glasovati za Kukuriku koaliciju nikako nije bilo jasno zašto Milanović i Čačić posežu samo za žutim kartonom, kad je jasno da to šteti stranci te da na teren mora istrčati drugi igrač. Pogotovu što bi crveni karton izazvao ovacije gledališta.

Pritisak javnosti bio je presudan: Novoizabrani varaždinski gradonačelnik ostaje na svojoj funkciji, no njoj neće moći pridodati i saborski mandat, bile te dvije funkcije kompatibilne ili ne.

Javnost je doista kao vrhunski cinizam shvatila nastup čelnika Kukuriku koalicije, koji su Gorana Habuša javno pomilovali, netom što su predali liste kandidata za Sabor. Zoran Milanović dao je izjavu koju bi javnost dočekala s neskrivenim oduševljenjem, da iza toga nije bilo veliko ALI. Rekao je da takvo ponašanje neće tolerirati ako postane premijer, dakle, zazvučalo je kao da je rekao TEK OD TADA, no vrući krumpir je odmah dodao Radimiru Čačiću, koji je ipak taj koji je Habušu formalno stranački nadređen.

Bez obzira na činjenično stanje koje je posve drugačije u slučaju prometnih nesreća koje su izazvali Habuš i Čačić, javnost nije s odobravanjem dočekala izjave čelnika HNS-a. Ukratko, rekao je 'to je nedopustivo, ali ću to ovaj put dopustiti', 'ne samo da neću tražiti njegovu ostavku kao gradonačelnika, što je odluka o kojoj se da raspravljati, već ga neću skinuti niti sa koalicijske liste za Sabor'!

Habuš se unatoč svemu na koncu može osjećati sretnim što je iz ove situacije izišao još uvijek kao varaždinski gradonačelnik.

Povici o dvostrukim mjerilima, dakako, odmah su stigli iz HDZ-a, ali i ne samo od njih. Ni mnogima koji će glasovati za Kukuriku koaliciju nikako nije bilo jasno zašto Milanović i Čačić posežu samo za žutim kartonom, kad je jasno da to šteti stranci te da na teren mora istrčati drugi igrač. Pogotovu što bi crveni karton izazvao ovacije gledališta.

Habuš se unatoč svemu na koncu može osjećati sretnim što je iz ove situacije izišao još uvijek kao varaždinski gradonačelnik i vjerojatno u takvoj situaciji neće mnogo žaliti što on osobno nije dobio priliku za svoju stranku osvojiti saborski mandat. U ovom slučaju, to je najmanja cijena koju je mogao platiti. Što se tiče koalicije, javnost će sigurno pozdraviti ovakvu odluku, ali ni blizu onoliko koliko bi je pozdravila da je takva odluka objavljena dva dana prije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, radimir čačić, izbori, goran habuš, kukuriku