A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vukovar_svijece_kriz.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

ZAPAMTITE VUKOVAR Zapaljene svijeće u krugu vukovarske bolnice | Politika+
Hrvatska

GRAD HEROJ: ZAPAMTITE VUKOVAR Zapaljene svijeće u krugu vukovarske bolnice

Brojni Vukovarci i djelatnici bolnice odali su večeras počast žrtvama agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi na Vukovar 1991. godine.

FOTO: HRT
Piše: PolitikaPlus/Hina

Paljenjem svijeća u dvorištu Opće županijske bolnice Vukovar, te molitvom koju su kod spomen obilježja u bolnici predvodili mladi grada Vukovara, brojni Vukovarci i djelatnici bolnice odali su večeras počast žrtvama agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi na Vukovar 1991. godine.

Svijeće su zapaljene i kod zavjetne kapelice na takozvanom kukuruznom putu – putu spasa, uz gradsku obilaznicu koji je tijekom opsade Vukovara bio jedina veza između tog grada i slobodnog vinkovačkog područja. Za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu molitvu je predvodio Mato Martinković, župnik vukovarske župe Kraljice mučenika.

 

Obilježavanje vukovarske tragedije koja se dogodila prije 20 godina događa se u svim hrvatskim gradovima. Posebno lijepe snimke dolaze iz Splita. POGLEDAJTE VIDEO!

 

Prema podacima vukovarske Opće bolnice do sloma obrane grada, u agresiji na Vukovar, koja je započela 25. kolovoza, a završila 18. studenog 1991. slomom obrane Vukovara, poginule su 1624, a ranjeno više od 2500 osoba.

Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, koji se ove godine održava pod geslom "Hrabri ljudi", započet će sutra u 10 sati u dvorištu vukovarske Opće bolnice odakle će sudionici obilježavanja u koloni sjećanja proći gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vukovarska bolnica, žrtve vukovara, vukovar