A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jezro-ledenakora-europe.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

NASA otkrila jezero u ledenoj kori Europe | Politika+
Znanost

OTKRIĆE: NASA otkrila jezero u ledenoj kori Europe

Podaci s NASA-ine sonde Galileo otkrili su nove dokaze o postojanju vode ispod ledenog plašta Jupiterovog mjeseca Europe.

FOTO: Jezero u ledenoj kori Europe
FOTO: NASA
Piše: PolitikaPlus

Njihova veličina jednaka je onoj Velikih jezera Sjeverne Amerike. Isti podaci sugeriraju kako postoji interakcija između ledene kore Europe i oceana koji se na lazi ispod nje, piše Daily Galaxy.

 

 To bi otkriće moglo ići u prilog već ranijim pretpostavkama da je ocean ispod ledenog pokrova Europe pogodan za razvoj oblika života.


Ipak, znanstvenici diljem svijeta poželjet će i sami pregledati te podatke, prije nego li prihvate ono što oni impliciraju', rekla je Mary Voytek, šefica NASA-inog Programa astrobiologije.

 

Galileo je u svemir lansiran još 1989. godine, a prijevoz u orbitu mu je omogućio sad već umirovljeni space shuttle Atlantis. Dosad je ta sonda poslala dovoljno podataka znanstvenicima za nekoliko desetljeća proučavanja, a kako i ne bi, kad snima najveći planet sunčevog sustava i sve njegove prirodne satelite.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ledeno jezero, nasa, galileo