Hrvatska

KAMPANJA: Bandić, Kukuriku i HDZ bore se za predizborni skup 1. prosinca na Jelačićevu trgu

Iz gradskog ureda već poručuju da ej Bandić bio prvi.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Počeo je rat za zagrebački Trg bana Jelačića – najprestižniju predizbornu pozornicu. Do sada je Ured za komunalne poslove zaprimio samo tri zahtjeva za održavanje predizbornog skupa na središnjem gradskom trgu – od Kukuriku koalicije, HDZ-a i gradonačelnika Milana Bandića i njegove nezavisne liste Stijena, piše Večernji list.

Međutim, svi na Trg žele baš – 1. prosinca.

– Mi smo takav zahtjev Uredu za graditeljstvo i komunalne poslove uputili još 4. listopada, dakle tri dana prije nego što je 7. listopada gradonačelnik Milan Bandić objavio svoju kandidaturu za natjecanje na parlamentarnim izborima. Znači da prije tog datuma nije ni mogao predati zahtjev, tvrde u Kukuriku koaliciji, u kojoj se boje se da im gradonačelnik smješta i da igra za HDZ – da će Bandić središnji trg dobiti 1. prosinca, a da će onda "drugoplasiranom" HDZ-u prepustiti najprestižniji termin – večer 2. prosinca.


Iz ureda su im već poručili da su zakasnili, da je zahtjev prvi uputio nezavisni kandidat Milan Bandić, da je HDZ to učinio drugi, a da je Kukuriku tek treći.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kukuriku, milan bandić, izbori, kampanja