A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hdz-222.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Banke i bez osobnih mjenica HDZ-u dale kredit za kampanju | Politika+
Hrvatska

CRNI FONDOVI: Banke i bez osobnih mjenica HDZ-u dale kredit za kampanju

Ne žele otkriti o kojoj banci se radi, točan iznos, pa ni kamatu.

Piše: PolitikaPlus/Novi list

HDZ je ipak uspio dobiti kredit za financiranje kampanje, Novom listu potvrdilo je više ljudi iz vodstva stranke, i bez osobnih mjenica svojih članova koji su na taj način trebali jamčiti povrat zajma.U HDZ-u je nemoguće dobiti informacije o tom kreditu, pa tako i o banci koja ga je odobrila i uz koliku kamatu, te kad HDZ-ovci moraju vratiti zajam.

Sugovornici kažu da je on odobren do određenog iznosa koji je manji od deset milijuna kuna, ali da to ne znači da stranka mora potrošiti sva sredstva. Otkrivaju da kredit nije bilo tako teško dobiti jer HDZ može računati na naknadu troškova kampanje iz proračuna i to po 180 tisuća kuna po svakom zastupničkom mjestu koje osvoji.

Uz to HDZ će, mimo pokrivanja dijela troškova predizborne promidžbe, dobivati i novac iz proračuna za redovito godišnje financiranje, tako da joj povrat kredita, ako ne pretjera s trošenjem novca u kampanji, ne bi trebao biti problem.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

crni fondovi, hdz