A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Van Rompuy i Tusk pozvali Kosor na potpisivanje Ugovora o pristupanju | Politika+
Hrvatska

POZIVNICA : Van Rompuy i Tusk pozvali Kosor na potpisivanje Ugovora o pristupanju

Ugovor će potpisati hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Kosor te čelnici 27 zemalja članica.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy i predsjednik poljske vlade Donald Tusk uputili su pismo predsjednici hrvatske vlade Jadranki Kosor u kojem ističu kako imaju čast pozvati je u Bruxelles, na svečanost potpisivanja Pristupnog ugovora 9. prosinca ove godine, priopćio je u utorak Ured za odnose s javnošću vlade RH.

 

Europsko vijeće je u ponedjeljak službeno potvrdilo da će Ugovor o pristupanju s Hrvatskom biti potpisan neposredno prije početka sastanka Europskog vijeća 9. prosinca u Bruxellesu.

 

"Sastanak Europskog vijeća održat će se 9. prosinca. Prije sastanka održat će se svečanost potpisivanja ugovora o pristupanju s Hrvatskom", priopćeno je u ponedjeljak iz Bruxellesa.

 

Ugovor će potpisati hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Kosor te čelnici 27 zemalja članica. Nakon potpisivanja ugovora Hrvatska će sudjelovati na sastanku Europskog vijeća kao promatrač.

 

U razdoblju od potpisivanja pristupnog ugovora do ulaska u punopravno članstvo, 1. srpnja 2013. godine, hrvatski će predstavnici sudjelovati u radu europskih institucija kao promatrači. Moći će sudjelovati u raspravama, ali ne i glasovati.