A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/lazar-grujic-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Lista za Rijeku traži hitnu istragu o Lazaru Grujiću | Politika+
Hrvatska

STRANKE I STRANČICE: Lista za Rijeku traži hitnu istragu o Lazaru Grujiću

Traže od Ljube Jurčića da povuče cijelu svoju kandidacijsku listu za 7. izbornu jedinicu.

Piše: P/H

Politička stranka Lista za Rijeku traži od svojeg direktnog konkurenta,  koalicijske liste PGS-a, Bloka umirovljenici zajedno, Hrvatske radničke stranke i Hrvatske ekonomske inicijative Ljube Jurčića da povuče cijelu svoju kandidacijsku listu za 7. izbornu jedinicu jer je prvi na toj listi Lazar Grujić, koordinator BUZ-a, za kojeg mediji navode da je nezakonito umirovljen.

Na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci Zlatko Moranjak iz Liste za Rijeku istaknuo je da nije jasno stajalište Ljube Jurčića o nultoj stopi tolerancije prema korupciji kad se na čelu jedne liste nalazi Lazar Grujić.

Lista za Rijeku zahtijeva da se hitno istraže okolnosti pod kojima je Grujić umirovljen kao invalid 1993. Istaknuto je da je, po pisanju medija, Grujiću prije 18 godina dijagnosticiran potpun gubitak funkcije kralježnice na više mjesta uz trajno oštećenje prsne kralježnice. Taj nalaz je potpisao Drago Rubala kojeg USKOK sumnjiči za trgovinu invalidskim mirovinama, navodi Lista za Rijeku.

Od Ljube Jurčića, nositelja koalicijske liste za 7. izbornu jedinicu, koalicije u kojoj je Grujićev BUZ, Lista za Rijeku traži da se Grujićevo zdravstveno stanje hitno vještači pred neovisnim povjerenstvom kako bi se potvrdila utvrđena dijagnoza. Ako povjerenstvo odbaci dijagnozu, zahtijevaju da Grujić vrati 1,5 milijuna kuna koje je dobio u 18 godina na temelju utvrđene invalidnosti.

Lista za Rijeku izlazi na izbore u 7. izbornoj jedinici zajedno s drugim Blokom umirovljenici zajedno, kojem je koordinator Zlatko Klarić.