A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/anto-djapic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Anto Đapić oslobođen optužbe za klevetu protiv Ruže Tomašić | Politika+
Hrvatska

PRESUDA: Anto Đapić oslobođen optužbe za klevetu protiv Ruže Tomašić

Medijska polemika koju smo imali je sastavni dio politike i nije bilo nikakvoga razloga za ovakav spor, rekao je Đapić.

FOTO: Anto Đapić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić današnjom je nepravomoćnom odlukom osječkog Općinskog suda oslobođen optužbe da je izjavama u tisku oklevetao bivšu saborsku zastupnicu i predsjednicu HSP-a "Dr. Ante Starčević" Ružu Tomašić.

Tomašić je tužila Đapića zbog izjava u jednom dnevnom listu, iz kolovoza 2009. godine, kada je Đapić uz ostalo rekao kako Tomašić saborsku mirovinu nije ostvarila na temelju zakona već posebne Vladine uredbe, te zapitao što je Tomašić odradila za HDZ?

Sudsko vijeće zaključilo je kako nije dokazano da je okrivljenik počinio spomenuto kazneno djelo, jer je spornu izjavu postavio u obliku pitanja i nije ništa konkretizirao te da je razgovor s novinarom obavljen telefonski, pri čemu su iskorišteni samo pojedini dijelovi, a članak nije autoriziran.

Sud je odlučio kako je privatna tužiteljica Ruža Tomašić dužna nadoknaditi troškove sudskog postupka te Đapićeve odvjetnice u ukupnom iznosu od 7.200 kuna.

U izjavi novinarima Đapić je izrazio zadovoljstvo prvostupanjskom presudom, istaknuvši da nije oklevetao Ružu Tomašić. "Medijska polemika koju smo imali je sastavni dio politike i nije bilo nikakvoga razloga za ovakav spor", rekao je Đapić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ruža tomašić, anto đapić, hsp