A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/darinko-kosor-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kosor: HDSSB je protiv HDZ-a samo zato što nisu zajednički podijelili plijen | Politika+
Hrvatska

KAMPANJA: Kosor: HDSSB je protiv HDZ-a samo zato što nisu zajednički podijelili plijen

Pozvao građane Slavonije da se probude.

Piše: P/H

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor pozvao je večeras u Osijeku građane da iziđu na izbore te glasuju za svoju budućnost, ocijenivši da oni koji ne iziđu na glasovanje podupiru sadašnje stanje u Hrvatskoj.

Ponovio je da je ta stranka u gospodarskom programu jedina ponudila konkretna rješenja za izlazak iz gospodarske i političke krize, dok ostale stranke nude samo lijepa obećanja. Na predizbornom skupu HSLS-a za 4. izbornu jedinicu Kosor je kazao kako neće biti dobro "ako se politički brod nagne previše lijevo", jer stranke "kukuriku koalicije" podupire samo trećina birača.

"Jesmo u krizi i morat ćemo provoditi rezove te smanjivati javnu potrošnju, ali ne zato što to volimo već zato što nemamo drugog izlaza, jer smo prezadužena zemlja, koja svake godine troši 30 milijarda kuna više nego zaradi", upozorio je Kosor.

Dodao je da novac koji se planira ostvariti uštedama kane usmjeriti realnom sektoru, poduzetništvu, obrtništvu i poljoprivrednim proizvođačima, kako bi se u realnom sektoru otvorilo što više radnih mjesta. Pozvao je građane Slavonije da se probude, ocijenivši kako je to područje opljačkano, s uništenom industrijom i poljoprivredom.

"Krivac za to je HDZ, koji je to sustavno činio zadnjih 20 godina, ali i HDSSB, koji je donedavno bio dio HDZ-a, a sada su njihovi protivnici, ali zbog toga što nisu zajednički podijelili plijen", ustvrdio je Kosor.

Kazao je DA se nada da "nitko normalan ne želi glasovati za sukobe HDZ-a i HDSSB-a na ovim prostorima, jer oni Slavoncima ne donose ništa dobro".

Prvi na stranačkoj listi za 4. izbornu jedinicu predsjednik osječkoga HSLS-a Josip Vrbošić kazao je da Hrvatska više nema vremena čekati, već nešto konkretno napraviti, inače nas čeka "grčki scenarij". Dodao je kako HSLS, uz ostalo, podupire inicijativu za ponovno stvaranje ministarstva obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva te se zauzima za povećanje proračunske stavke za znanost i obrazovanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, hsls, darinko kosor, kampanja