A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/NOVAC/novac-008.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Danas istječe rok za izvješća o financiranju kampanja | Politika+
Hrvatska

TROŠKOVI: Danas istječe rok za izvješća o financiranju kampanja

Danas istječe rok u kojem stranke i kandidati na izborima moraju Državnom izbornom povjerenstvu dostaviti izvješća o donacijama i troškovima promidžbe.

Piše: PolitikaPlus

Koliko i od koga su novac primili, mora biti vidljivo najkasnije pet dana prije izbora i na internetskim stranicama svih kadnidata ili objavljeno u dnevnom tisku.

 


Promidžba se može financirati samo s posebnih računa koje će političke stranke otvarati u pojedinim bankama, a na njih će pristizati donacije za tu namjenu. Ti se računi zatvaraju nakon što se s njih obavi i posljednja transakcija, a to može biti i nekoliko mjeseci nakon izbora.  DIP će sedam dana prije izbora kontrolirati izvješća o donacijama, 15 dana nakon izbora imat će konačno izvješće o troškovima, a nakon 30 dana izvješće o donacijama i troškovima kampanje.DIP nadzor provodi u suradnji s Ministarstvom financija i Državnim uredom za reviziju i očekuje da će akteri izbora biti transparentniji u trošenju novca za kampanju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

računi, dip, troškovi kampanje, novac, stranke