Crna kronika

TANDEM : Uhićen i pomagač teškog ubojstva na Braču

Policija vjeruje da je logistički dio posla odradio Neno, koji je poznavao teren jer je po Braču vršio dostavu.

Piše: PolitikaPlus/Slobodna Dalmacija

 Nakon priznanja prvog osumnjičenog, Marka Majića zvanog Šilo,policija je uhitila i drugog osumnjičenog za smrt djelatnice mjenjačnice u Supetru, čiji je slučaj u petak zgrozio Hrvatsku
uhićen je i Neno P. iz Podstrane. Slobodna Dalmacija doznaje da je riječ također o dostavljaču, ali iz supetarske tvrke.

 

Šilo je slovio za nenadmašnog provalnika na području bivše Jugoslavije, a poznanici iz rodnog sela sjećaju se da je zbog serije teških krađa u bivšoj državi odležao sedam godina u Lepoglavi i na Golom otoku.

Policija vjeruje da je logistički dio posla odradio Neno, koji je poznavao teren jer je po Braču vršio dostavu. Prema neslužbenim informacijama pljačkaši su pratili Silviju kući, gdje su upali s fantomkama na glavi i oduzeli joj ključeve mjenjačnice Abigo iz koje su potom ukrali sef sa 180 tisuća kuna.Policiji je zbog načina na koji je Silvija bila vezana bilo jasno da Majić to nije mogao napraviti sam.Podsjetimo, zločin je prijavila Sandra B., također djelatnica mjenjačnice, koja je policiji dojavila da je iz zida iščupana blagajna i da ne može dobiti svoju kolegicu Lučić na mobitel. Policija je zatekla Silviju mrtvu, zavezanu za krevet, oko 22.35 sati. Ruke i noge su joj bile oblijepljene selotejpom koji je bio omotan i oko djevojčine glave, piše Slobodna Dalmacija.Krv na jastuku upućuje na to da je djevojka umrla u mukama od gušenja, zbog čega je došlo do krvarenja u plućnim kapilarama i izbijanja krvi na usta. Na tijelu nisu nađene ozljede, tako da se ne može, za sada, pretpostaviti da ju je počinitelj mučio prije smrti kako bi doznao gdje je ključ mjenjačnice. Očito joj je uzeo ključ iz torbice dok je ona umirala na krevetu.Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je počinitelj Marko Majić (49) zvani Šilo, iz Potravlja, inače 49-godišnji vlasnik tvrtke iz Splita te 'ponosni' vlasnik više od stotinjak raznih prijava, koji je već i odležao sedam godina u zatvoru.Šilo je slovio za nenadmašnog provalnika na području bivše Jugoslavije, a poznanici iz rodnog sela sjećaju se da je zbog serije teških krađa u bivšoj državi odležao sedam godina u Lepoglavi i na Golom otoku.Živi u Splitu sa suprugom i dvojicom sinova, a prema nekim informacijama, ima vlastitu tvrtku za brzu dostavu pošiljki, s tri-četiri kombi vozila.Tužiteljstvo će počinitelja procesuirati za ubojstvo iz koristoljublja, za što je predviđeno i do četrdeset godina zatvora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

brač