A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/promet-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Najmanje 36 mrtvih u sudaru kamiona i autobusa u Brazilu | Politika+
Svijet

PROMETNA NESREĆA : Najmanje 36 mrtvih u sudaru kamiona i autobusa u Brazilu

Autobus je neovlašteno prevozio putnike i nije imao potrebne dokumente.

Piše: PolitikaPlus

Najmanje 36 osoba je poginulo u sudaru kamiona i autobusa koji je prevozio poljoprivredne radnike u državi Bahiji, na sjeveroistoku Brazila.

 

Uzrok nesreće: neoprezno pretjecanje. Po prvim rezultatima istrage zasad nije moguće utvrditi tko je kriv za nesreću.

Pokrenuta je istraga o toj nesreći u kojoj je još 13 osoba ozlijeđeno u Milagresu, oko 250 km od Salvadora de Bahije, prijestolnice te države.Autobus je neovlašteno prevozio putnike i nije imao potrebne dokumente.

Prevozio je radnike na plantažama šećerne trske, iz države Mato Grossa koja je na zapadu na sjeveroistok zemlje u  Pernambuco.

 

Uzrok nesreće  je najvjerojatnije neoprezno pretjecanje. Po prvim rezultatima istrage zasad nije moguće utvrditi tko je kriv za nesreću. Zbog neovlaštenog prijevoza putnika policija ne raspolaže popisom putnika u autobusu, što otežava identifikaciju žrtava.Cestovni prijevoz je glavna vrsta prijevoza u Brazilu koji je pri vrhu ljestvice po broju žrtava u prometnim nesrećama, s 18,3 mrtva na 100.000 stanovnika na godinu, po statistikama Svjetske zdravstvene organizacije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

brazil