A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/ledo-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Agrokor treba novac za Mercator, ali odluka o prodaji Leda (još) nije donesena | Politika+
Tvrtke

PREUZIMANJA: Agrokor treba novac za Mercator, ali odluka o prodaji Leda (još) nije donesena

"Razmatraju se različite strateške opcije."

Piše: P/H

Koncern Agrokor, većinski vlasnik tvrtke Ledo, razmatra različite strateške opcije vezano uz biznis sladoleda i smrznute hrane, što eventualno može uključivati i prodaju portfelja, a odluka o prodaji nije donesena, izvijestila je danas Uprava Leda putem Zagrebačke burze.

"Uprava Leda obaviještena je od većinskog vlasnika Agrokora da se razmatraju različite strateške opcije vezano na biznis sladoleda i smrznute hrane, a koje eventualno mogu uključivati i prodaju portfelja. Odluka o prodaji nije donesena", navodi se u obavijesti Leda.

Uprava također najavljuje da će, ako dođe do bilo kakvih informacija koje bi predstavljale materijalne činjenice, o tome pravovremeno izvjestiti Zagrebačku burzu.

Ledo se time očitivao na upit Zagrebačke burze koja je jučer, zbog neprovjerenih medijskih natpisa o mogućoj prodaji Leda Unileveru, dionicu Leda svrstala u segment promatranja.

Kako su jučer prenijeli neki mediji, Agrokor bi mogao prodati Ledo u nastojanju da osigura potrebna sredstva za financiranje kupnje slovenskog maloprodajnog lanca Mercatora. Pritom se špekulira da bi se Ledo mogao prodati za čak 480 milijuna eura, a kao mogući se kupac spominje multinacionalna kompanija Unilever.

Dionica Leda jučer je na Zagrebačkoj burzi zabilježila rast cijene za 5,58 posto, na 5.310,56 kuna, uz promet od 256,3 tisuće kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ledo, agrokor, mercator, unilever, spajanja i preuzimanja