A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/agrokor-020.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Potvrđeno: Ivica Todorić razmišlja o prodaji Leda | Politika+
Tvrtke

MEDIJI: Potvrđeno: Ivica Todorić razmišlja o prodaji Leda

Tomislav Kitonić, predsjednik Uprave Leda, u odgovoru Zagrebačkoj burzi potvrdio je da postoji mogućnost prodaje.

Piše: PolitikaPlus

Informacija da Ivica Todorić prodaje Ledo, koju je jučer plasirao ljubljanski Dnevnik, izazvala je žustru reakciju na Zagrebačkoj burzi. Odmah su Ledove dionice svrstane u segment promatranja, te je od te firme zatraženo da se očituje o medijskim napisima iz Slovenije.

Tomislav Kitonić, predsjednik Uprave Leda, u odgovoru Zagrebačkoj burzi potvrdio je da postoji mogućnost prodaje. Uprava Leda je, navodi Kitonić, od strane Agrokora obaviještena "da se razmatraju različite strateške opcije vezano na biznis sladoleda i smrznute hrane, a koje eventualno mogu uključivati i prodaju portfelja".

"Odluka o prodaji nije donesena", poručuju iz Leda, uz napomenu kako će sve informacije vezane uz moguću prodaju pravovremeno biti dostavljene Zagrebačkoj burzi.

Podsjećamo, slovenski Dnevnik izvijestio je, pozivajući se na dokumente banke UniCredit, da Todorić razmišlja o prodaji Leda kako bi prikupio sredstva koja su mu potrebna za kupnju Mercatora. Todorić se, prema informacijama iz Slovenije, trenutno može zadužiti za najviše 250 milijuna eura, što mu nije dovoljno da preuzme Mercator.

S obzirom da mu za preuzimanje Mercatora treba više od 800 milijuna eura, počeo je razmišljati o prodaji Leda. Za kupnju Leda navodno je za interesiran Unilever. Procjenjuje se da bi Todorić za Ledo mogao dobiti oko 480 milijuna eura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREBAČKA BURZA, MERCATOR, AGROKOR, LEDO