A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivan-jarnjak-113.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivan Jarnjak: Dan nakon izbora USKOK objavio da je obustavio istragu protiv mene! | Politika+
Hrvatska

CRNI FONDOVI : Ivan Jarnjak: Dan nakon izbora USKOK objavio da je obustavio istragu protiv mene!

Jarnjak bi ipak mogao ostati važan svjedok u slučaji FIMI Media.

FOTO: Ivan Jarnjak
Piše: Ivan Klarić, Ilijana Grgić

Protiv bivšeg tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka USKOK je obustavio istragu, što je za PolitikuPlus potvdio i sam Jarnjak. Odluku su u USKOK-u donijeli još 2. prosinca, a uručena je dan nakon izbora!

PAVKOVIĆ: NIJE BILO NAGODBE - "Nije bilo potrebe za bilo kakvim oblikom suradnje u daljnjem postupku mog klijenta sa DORH-om u tom slučaju. Oni su donijeli zaključak da dokaza nema o njegovoj odgovornosti. Nikakva suradnja nije bila u pitanju."

- Da, istina je, Uskok je obustavio istragu protiv mene u slučaju crnih fondova HDZ-a, rekao nam je Ivan Jarnjak i uputio nas nasvog odvjetnika Petra Pavkovića koji nam je otkrio još zanimljiviji podatak - da se s odlukom o odustajanju od istrage čekalo do dva dana prije izbora, da bi tako bila uručena tek dan poslije.

- Mi smo preuzeli nalog o obustavi istrage protiv mog branjenika 5. prosinca, a nalog je državno odvjetništvo donijelo 2. prosinca. U tom nalogu piše da se obustavlja istraga nakon ocjene rezultata dokaznog postupka. Oni su zaključili da nema kaznene odgovornosti moga klijenta, istaknuo je Jarnjakov odvjetnik.

Indikativno je da je upravo dan nakon izbora Jarnjak saznao da nije među onima koje se tereti za crne fondove HDZ-a.

- Ne bih za to povezivao s izborima, to nije imalo nikakvog utjecaja, jer gospodin Jarnjak nije ni bio na listi. 2. prosinac je bio petak, nas su u nalogu obavijestili 5. u ponedjeljak, to je uobičajena procedura. Ne bih ni na koji način to povezivao ni sa izborima niti sa bilo kojim političkim konotacijama, ističe odvjetnik Ivana Jarnjaka.

 

Pavković kaže da Jarnjak nije sklapao nikakve nagodbe s USKOK-om.

- Nije bilo potrebe za bilo kakvim oblikom suradnje u daljnjem postupku mog klijenta sa DORH-om u tom slučaju. Oni su donijeli zaključak da dokaza nema o njegovoj odgovornosti. Nikakva suradnja nije bila u pitanju, naposljetku će Pavković.

 

No, vrijedi istaknuti da je USKOK već 2. prosinca donio nalog kojim obustavlja istragu protiv Jarnjaka bivšeg glavnog tajnika HDZ-a.Vijest je to koja bi sasvim sigurno imala utjecaja na kampanju, da joj nije trebalo nekoliko dana da dospije do Jarnjakovog odvjetnika i do javnosti! Dakako, Jarnjak nije bio na izbornim listama, ali je sasvim jasno da je zbog USKOK-ove optužnice skinut s liste i povukao se u pričuvni ešalon HDZ-ovih prvaka.


Np. prema neslužbenim informacijama, Jarnjak bi ipak mogao ostati važan svjedok u slučaji FIMI Media. Protiv HDZ-a kao pravne osobe, bivšeg glasnogovornika Ratka Mačeka, bivšeg predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, rizničara Mladena Barišića i blagajnice Branke Pavošević, USKOK će podići optužnicu zbog crnih fondova koji su godinama egzistirali u HDZ-u.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

USKOK, CRNI FONDOVI, HDZ, IVAN JARNJAK