A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/ljerka-pulji.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Najmoćnije poslovne žene Hrvatskoj su Ljerka Puljić i Nevenka Bečić | Politika+
Tvrtke

NOVAC I MOĆ : Najmoćnije poslovne žene Hrvatskoj su Ljerka Puljić i Nevenka Bečić

Magazina Lider odabra je deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa uzimajući u obzir njihov utjecaj na poslovne odluke u kompanijama.

Piše: PolitikaPlus

Viša izvršna potpredsjednica Agrokora i desna ruka Ivice Todorića Ljerka Puljić i sestra splitskoga gradonačelnika i direktorica Keruma, Nevenka Bečić najmoćnije su žene hrvatskog biznisa prema izboru magazina Lider. Oni su odabrali deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa uzimajući u obzir njihov utjecaj na poslovne odluke u kompanijama, ali i veličinu i važnost tih kompanija na tržištu.Već šestu godinu zaredom prva na listi najmoćnijih žena je Ljerka Puljić iz Agrokora i 'u bliskoj je budućnosti sigurno nitko neće preteći', piše Lider. Na drugom mjestu je Nevenka Bečić direktorica Keruma i novoizabrana saborska zastupnica. No, s obzirom na njezine oprečne izjave, s jedne strane da će se uskoro posvetiti političkoj karijeri i s druge strane da joj ne odgovara zagrebačka klima-nije jasno hoće li se nastaviti aktivno baviti tvrtkom'.Na trećem je mjestu u javnosti slabo poznata predsjednica uprave kompanije u Ini Prirodni plin – Davorka Tancer, koja je s obzirom na prihode tvrtke najmoćnija predsjednica uprave u Hrvatskoj.

 


Četvrto i peto mjesto drže Gordana Kovačević iz Ericssona Nikole Tesle i Mladenka Grgić iz Euroherc osiguranja. Na šestom mjestu je Todorićeva kćiIva Balent, koja odlučuje o trošenju najvećeg marketinškog proračuna u zemlji.Irena Jolić Šimović iz HT-a je na sedmom mjestu, a na ljestvici deset najmoćnijih žena odabrane su još Slavica Maros Stipančić (Dinova-Diona), Marica Vidaković (Kraš) i Đozi Heberling (Plodine).