Hrvatska

REAKCIJA: HNS: Nema neuglasica, o ministarskim mjestima u prijateljskom tonu

'Razgovori su protekli u prijateljskom i kolegijalnom tonu, na temelju unaprijed definiranih omjera, između partnera koji u potpunosti razumiju odgovornost koju su dobili kroz podršku građanki i građana Republike Hrvatske.'

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska narodna stranka priopćenjem se oglasila o medijskim napisima o navodnim nesuglasicama sa SDP-om po pitanju podjele fotelja u budućoj vladi. Iz HNS-a tvrde da unutar Kukuriku koalicije nema nikakvih problema.

"U sporazumu koalicijskih partnera koji je potpisan prije izbora određen je omjer kandidata od 1:4,6 (HNS:SDP). Izborni rezultati pokazali su da je ostvareni omjer 1:4,35 (HNS 14 zastupnika, SDP 61 zastupnik). Takav omjer primijenjen je na sastav nove hrvatske vlade, a bit će primijenjen i na završni obračun udjela stranaka u troškovima kampanje", poručuju iz HNS-a.

Razgovoru o broju ministarskih mjesta, tvrdi glasnogovornik HNS-a Igor Kolman, vođeni su u skladu s navedenim omjerima.

"Razgovori su protekli u prijateljskom i kolegijalnom tonu, na temelju unaprijed definiranih omjera, između partnera koji u potpunosti razumiju odgovornost koju su dobili kroz podršku građanki i građana Republike Hrvatske", tvrde u HNS-u.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

STRANKE, HNS, igor kolman