A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ZATVOR%20RUMUNJSKA.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

OTKRIVENA TAJNA - Prve snimke CIA-ina zatvora u Bukureštu | Politika+
Svijet

TAJNA SVE DO SADA: OTKRIVENA TAJNA - Prve snimke CIA-ina zatvora u Bukureštu

CIA koristila vladinu zgradu, kodnog imena 'Jarka svjetlost' (Bright Light) kao privremeni zatvor.

Piše: PolitikaPlus

U sjevernom dijelu Bukurešta, u prometnoj četvrti svega nekoliko minuta od centra rumunjskog glavnog grada, nalazi se tajna koju je rumunjska vlada godinama skrivala.

 

CIA koristila vladinu zgradu, kodnog imena 'Jarka svjetlost' (Bright Light) kao privremeni zatvor.

Naime, američka CIA koristila je vladinu zgradu, kodnog imena 'Jarka svjetlost' (Bright Light) kao privremeni zatvor za neke od svojih najopasnih pritvorenika. Unutra je držan član al Kaide, Khalid Sheik Mohammad, idejni začetnik napada na WTC 11. rujna, te brojni drugi teroristički operativci prije nego što su 2006. prebačeni u zatvor u Guantanamo Bayju, potvrdio je nekadašnji američki tajni agent koji je bio upoznat s lokacijom i zbibanjima unutar zatvora.

O postojanju CIA-inog zatvora u Rumunjskoj mnogo se puta pisalo, no njegova lokacija nikada nije objavljena u javnosti, sve do zajedničke istrage novinske agencije Associated Press i njemačke javne televizije ARD Panorama.

 

Organizacije su locirale nekadašnji zatvor te saznale šokantne detalje o instituciji gdje su vrlo često provođene najstrašnije metode ispitivanja. ARD bi trebao emisiju o CIA-inom zatvoru emitirati danas, u četvrtak 8. prosinca.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

al kaida, rumunjska, teroristi, CIA