A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivan-jarnjak-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivan Jarnjak: Nisam svjedok pokajnik u slučaju crnih fondova | Politika+
Hrvatska

RAZGOVOR: Ivan Jarnjak: Nisam svjedok pokajnik u slučaju crnih fondova

'Ja nikad ne bih prihvatio da budem pokajnik, po nikakvoj cijeni jer to znači da bih priznao da sam kriv.'

FOTO: Ivan Jarnjak
Piše: PolitikaPlus

Nakon što je USKOK prekinuo istragu protiv njega, bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak progovorio je za HTV. Nije svjedok pokajnik, a istraga je prekinuta jer je, kaže, uspio uvjeriti istražna tijela da s crnim fondovima HDZ-a nema ništa.

Nakon više od 20 godina aktivne politike, jedan od protagonista HDZ-a odlazi u političku mirovinu.

 

- Sad ću se punom snagom moći baviti svojim aktivnostima, to je sport, teretana, tenis s prijateljima, rekao je Jarnjak.

Jarnjak ipak nije dobrovoljno prekinuo političku karijeru. Završena je USKOK-ovim pokretanjem istrage zbog koje nije bio na stranačkoj listi. No da sve bude zanimljivije, odlazak u mirovinu poklopio se s obustavom istrage.

 

- Velika mi je zadovoljština što me puno ljudi zove i zadovoljni su da je tako završilo, istaknuo je.

USKOK je prekinuo istragu protiv Jarnjaka zbog nedostatka dokaza da je bio član HDZ-ove skupine koja je sudjelovala u nezakonitom prikupljanju novca za crne fondove.

 

- Oslobođen sam samo zato što nije bilo nikakvih dokaza da sam počinio nešto što bi bilo protuzakonito, kaže bivši tajnik HDZ-a.

Jarnjak je bio u skupini osumnjičenih s Ivom Sanaderom, bivšim glasnogovornikom Ratkom Mačekom i također bivšom stranačkom blagajnicom Brankom Pavošević te vlasnicom Fimi medije Nevenkom Jurak.

Mogućnost nagodbe s USKOK-om Ivan Jarnjak odbacuje.

 

- Oprostite, ali nema svjedoka pokajnika. Ja nikad ne bih prihvatio da budem pokajnik, po nikakvoj cijeni jer to znači da bih priznao da sam kriv, naglasio je Jarnjak.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

fimi media, CRNI FONDOVI, HDZ, IVAN JARNJAK