A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dragutin-lesar-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Lesar: Provesti javnu raspravu o svim aspektima ulaska u EU | Politika+
Hrvatska

UGOVOR: Lesar: Provesti javnu raspravu o svim aspektima ulaska u EU

Strogo se zalažemo da se nakon današnjeg dana, a prije referenduma, u Hrvatskoj provede kvalitetna i široka javna rasprava o samom sadržaju i svim aspektima ulaska u Europsku uniju

Piše: PolitikaPlus/Hina

 Predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutin Lesar, povodom današnjeg potpisivanja Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj Uniji izrazio je žaljenje što se nije do kraja poštivala deklaracija Hrvatskog sabora iz 2005. u kojoj stoji da se "najprije provede referendum, a potom potpiše Ugovor o pristupanju" založivši se za javnu raspravu o svim aspektima ulaska u EU.

 

"Strogo se zalažemo da se nakon današnjeg dana, a prije referenduma, u Hrvatskoj provede kvalitetna i široka javna rasprava o samom sadržaju i svim aspektima ulaska u Europsku uniju", izjavio je Lesar Hini dodavši kako smatra da bi idealno vrijeme za to bio ožujak iduće godine.

 

Hrvatska je danas u Bruxellesu potpisala Ugovor o pristupanju Europskoj uniji, čijom će članicom postati za godinu i pol dana nakon ratifikacije ugovora u Hrvatskoj i zemljama članicama.

 

Potpis na pristupni ugovor stavili su hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

eu