A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/BETLEHEMSKO_SVJETLO_01.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Betlehemsko svjetlo, simbol ljubavi i mira, stiglo u zagrebačku katedralu | Politika+
Zagreb

SIMBOL: Betlehemsko svjetlo, simbol ljubavi i mira, stiglo u zagrebačku katedralu

Misu u zagrebačkoj prvostolnici predvodio je mons. Josip Kuhtić, rektor zagrebačke katedrale.

Piše: PolitikaPlus

Betlehemsko svjetlo, simbol ljubavi i mira, prijepodne je stiglo u zagrebačku katedralu, gdje su ga iz Beča donijeti mladi volonteri Saveza izviđača Hrvatske. Tom prigodom misu u zagrebačkoj prvostolnici predvodio je mons. Josip Kuhtić, rektor zagrebačke katedrale.

U Beču se okupilo mnogo izviđača, ne samo iz naše zemlje i okolnih zemalja, već i iz Irske, Rusije, SAD-a i Kanade, rekao je 13-godišnji Robert Karasek koji je ondje primio svijetlo sa oltara. To je jedan krasan doživljaj i vječna uspomena, rekao je.

Pa završetku mise okupljeni izviđači i građani prenijet će Svjetlo u svoje fenjere i nastaviti put kako bi poruka mira i dobre volje stigla u što veći broj domova. Kao i dosadašnjih godina, Svjetlo će biti preneseno i izvan granica Hrvatske, u župe u Vojvodini te Bosni i Hercegovini, u kojima žive naši sunarodnjaci.

 

Betlehemsko svjetlo pali se prvu nedjelju došašća na velikoj svečanosti u Betlehemu, na mjestu Kristova rođenja. Uz pomoć velikog broja nacionalnih izviđačkih organizacija, Svjetlo svake godine obilazi svijet i prenosi se svijećama milijuna vjernika.

U Beču je jučer održan središnji prijam Svjetla za europske zemlje, na kojemu su  sudjelovali i izviđački voditelji Saveza izviđača Hrvatske. Nakon što su na ceremoniji preuzeli Svjetlo, hrvatske izviđače primio je hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB, KATEDRALA, Betlehemsko svjetlo