A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/video-nadzor-.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Počeo nadzor kamerama na šest lokacija u Zagrebu | Politika+
Zagreb

VIDEONADZOR: Počeo nadzor kamerama na šest lokacija u Zagrebu

Nadam se da ćemo zahvaljujući kamerama u gradu raprodati sve pauke jer nam nije cilj kažnjavati građane, kazao je Bandić.

Piše: PolitikaPlus

Ovaj nadzor nije špijunaža, nego poštivanje pravila ponašanja, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić predstavljajući projekt video nadzora u kojem će na više lokacija u gradu biti postavljeno 225 nadzornih kamera. Kako je napomenuo Bandić, ovim projektom Zagreb staje uz bok Beču i Pragu.

 

 

- Trebali smo to još prije napraviti. Pauci će imati manje posla i ja se nadam da ćemo ih zahvaljujući ovim kamerama sve rasprodati jer nam nije cilj kažnjavati građane, nego ih naučiti ponašanju – pojasnio je gradonačelnik.Idejni začetnik ovog projekta Mate Kraljević poručio je kako će MUP imati pristup svim kamerama 24 sata i tako je potvrdio Bandićeve navode kako će Zagreb postati sigurnijom metropolom.

 

 - Jedna od ulica je i Bakačeva gdje svakodnevno imamo velikih problema. Potom će video nadzor biti postavljen i na Kaptolu, a u zadnja lokacija u ovoj fazi, koja će vrlo brzo biti završena, je cijeli Trg bana Jelačića – pojasnio je Kraljević. Već od danas, dodao je, video nadzor se počinje primjenjivati u Martićevoj i Šubićevoj. Također, otkrio je i na koji način će funkcionirati ovaj sustav.

 

- Kada dodje do prometnog prekršaja, kamera alarmira prometnog redara, zumira prekršitelja i napravi snimak – kazao je Kraljević.

 

Bandić je na to dodao kako će predložiti da se za prvi prometni prekršaj zabilježen kamerom ne naplati kazna, nego da se građane samo upozori jer im nije cilj Zagrepčanima uzimati novac. Te dodao sretan sam što će nekome mama i tata morati dići kredit da otplate štetu kada im sinek napravi grafit jer će onda bolje moći odgojiti tog sineka – zaključio je Bandić i simbolično pustio kamere u rad.


 


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grad zagreb, nadzor kamera, milan bandić