A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/david-attenborough-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

David Attenborough optužen da je prevario gledatelje | Politika+
Znanost

DOKUMENTARNI FILM?: David Attenborough optužen da je prevario gledatelje

Neke scene o polarnim medvjedima snimao je u nizozemskom zološkom vrtu.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

David Attenorough, zvijezda britanskih dokumentarnih emisija o prirodi na BBC-u, optužen je da je prevario televizijske gledatelje jer je neke scene o polarnim medvjedima snimao u nizozemskom zološkom vrtu.

Radi se o snimkama rađanja medvjedića u dokumentarcu "Frozen Planet", s komentarom koji je gledatelje uvjerio da je sve snimamo na Sjevernom polu, a ne u komforu nizozemskog zoološkog vrta.

Attenborough se branio riječima da bi, " da se u brlog pokušalo instalirati kameru, ženka ubila mladunče ili snimatelja".

"Ne radi se tu o lažima, nema ničeg tajnog", kazao je Attenborough.

Uvjeti snimanja su navedeni za svaku emisiju na internetskoj stranici. Producentica Kathryn Heffs je 7. studenoga, prije emitiranja epizode o polarnim medvjedima 23. studenoga, objasnila da polarni medvjedi rađaju mlade ispod snijega, u brlogu od leda, te da je apsolutno nemoguće tamo postaviti kameru.

Dnevnik The Independent drži da se radi o "zabrinjavajućem presedanu", te je ponuđeno objašnjenje ocijenio kao "prevaru". Predlaže, također, da se serija preimenuje u "Frozen Zoo".


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

frozen planet, richard attenborough