A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/novac.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sindikat Preporod ne pristaje na smanjenje ili otplatu božićnica | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA: Sindikat Preporod ne pristaje na smanjenje ili otplatu božićnica

"Ne dolazi u obzir nikakav manji iznos, kao ni višekratna isplata ugovorenog iznosa."

Piše: PolitikaPlus

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod poziva Vladu Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa da zaposlenicima u školskim ustanovama isplati božićnicu u iznosu od 1250 kn te napominju kako ne dolazi u obzir nikakav manji iznos, kao ni višekratna isplata ugovorenog iznosa, priopćili su danas iz Sindikata.

S obzirom da su svi rokovi za razgovore o visini božićnice odavno prošli, ocjenjuju da je ponuda vlade o isplati polovičnog iznosa božićnice predstavlja vrhunac političke neodgovornosti i duboko vrijeđa sve zaposlene u školstvu.

Željko Stipić, predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod u priopćenju je istaknuo kako je jutros u zbornicama zavladalo nezadovoljstvo i potpuna konsternacija. Dodao je kako se "puno više nije moglo ni očekivati od vlasti koja nije učinila ništa u osam godina svoga mandata da se značajnije popravi materijalni položaj 70-ak tisuća zaposlenika obrazovnih ustanova".

Sindikat je zaključio da bi svako pristajanje od strane sindikata na bilo kakvo rješenje osim rješenja onog iz Kolektivnog ugovora bio čin sindikalne veleizdaje.

"Sve one iz aktualne vlasti koji "maštaju" o nekom drugačijem rješenju pokreće samo želja da se novoj vlasti isporuči ostavština u vidu barem stotinjak tisuća sudskih tužbi i dug od nekoliko stotina milijuna kuna", istaknuli su u priopćenju.

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod poziva prosvjetne vlasti da odmah, potaknuti primjerom iz drugih javnih službi, povuku sva neiskorištena kao i sva pričuvna financijska sredstva i svim zaposlenicima u obrazovanju isplate puni iznos božićnice.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Željko Stipić, Sindikat Preporod, BOŽIĆNICE