A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/kia%20optima.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kia Optima: Luksuzna krstarica u lovu na Passata | Politika+
4kotača

JEDAN OD NAJRASKOŠNIJIH : Kia Optima: Luksuzna krstarica u lovu na Passata

Potpuno obnavljanje game i predstavljanje novih modela učinili su Kiju jednom od najbrže rastućih marki u svijetu, a doprinos tomu svakako ima i model Optima.

FOTO: Kia Optima
Piše: PolitikaPlus

Potpuno obnavljanje game i predstavljanje novih modela učinili su Kiju jednom od najbrže rastućih marki u svijetu, a doprinos tomu svakako ima i model Optima koja je upravo startala na europskim tržištima koju smo vozili na francuskim prometnicama, piše Autoklub.

Riječ je o trovolumenskoj limuzini D segmenta iznimnog izgleda koji potpisuje šef dizajna Kije Peter Schreyer i koja je ujedno po dimenzijama jedan od najraskošnijih auta u klasi. Coupeovskog izgleda, s vrlo položenim krovom te dugim prednjim i kratkim stražnjim krajem djeluje vrlo atraktivno, a dnevna LED svjetla sprijeda, karakteristična maska hladnjaka, otvori za hlađenje na bokovima te LED svjetla straga dodatno podižu ukupan dojam te svjedoče o želji vodstva Kije da Optima predstavlja model koji će plijeniti pažnju nastupom i izgledom.

Unutrašnjost je iznimno kvalitetno izvedena sa središnjom konzolom okrenutom prema vozaču što djeluje sportski, a nudi i najviše mjesta za koljena straga u klasi zahvaljujući dugačkom međuosovinskom razmaku od 2795 mm. Prtljažnik je također više nego zahvalan za smještaj prtljage, a raspolaže sa 505 litara obujma. Kada u siječnju stigne u Hrvatsku, Ispod poklopca motora će se nuditi dva motora, dizelski 1,7-litraš sa 136 KS i okretnim momentom od 325 Nm pri 2000/min te 2,0-litreni benzinac sa 170 KS.

Dizelski motor odlikuju odlične performanse te niska prosječna potrošnja od 5,1 litre i emisija CO2 od 133 g/km. Pritom će vozač imati na izbor ručni šest supanjski ili automatski mjenjač. Uz ova dva motora sredinom 2012. godine dolazi i hibridna izvedba pokretana benzinskim dvolitrašem kombiniranim s električnim pogonom, a koji će trošiti samo 5,4 l/100 km.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PASSAT, KIA OPTIMA, AUTO