A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/branko-bacic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bačić: Unutarstranački izbori u HDZ-u počinju u idućih mjesec i pol | Politika+
Hrvatska

'NEMA SUKOBA': Bačić: Unutarstranački izbori u HDZ-u počinju u idućih mjesec i pol

'Bilo je različitih pogleda na izborne rezultate u 10. izbornoj jedinici, ali s obzirom na uvjete u kojima je HDZ djelovao ne samo u 10. izbornoj jedinici nego u cijeloj Hrvatskoj, možemo iskazati zadovoljstvo postignutim rezultatom.'

FOTO: Branko Bačić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić najavio je kako će unutarstranački izbori na svim razinama početi u idućih mjesec i pol dana.

 

'Bilo je različitih pogleda na izborne rezultate u 10. izbornoj jedinici, ali s obzirom na uvjete u kojima je HDZ djelovao ne samo u 10. izbornoj jedinici nego u cijeloj Hrvatskoj, možemo iskazati zadovoljstvo postignutim rezultatom.'

"Statut stranke je predvido da se svake četiri godine održavaju unutarstranački izbori, a zadnji su takvi izbori koji su obuvatili sve razine, od temeljnih ogranaka do predsjedništva stranke, održani u proljeće 2008. godine. To znači da će u idućih mjesec i pol započeti novi unutarstranački izbori", izjavio je Bačić večeras u Splitu.

Bačić je večeras u sjedištu županijskog splitsko-dalmatinskog HDZ-a nazočio sastanku te stranačke organizacije, ali je u izjavi novinarima odbacio medijska nagađanja da je dolazak u Split dio misije prevladavanja navodnih poteškoća u splitskom županijskom i gradskom HDZ-u, nego je taj sastanak, kako je rekao, dogovoren ranije.

"Večeras smo se sastali da proanaliziramo rezultat u 10. izbornoj jednici i da damo podršku predsjednici stranke i stranačkom vodstvu na očuvanju stranke u ovim teškim trenucima za stranku i da se krene u unutarstranačke demokratske izbore. To je bio razlog mojeg dolaska", rekao je Bačić odgovarajući na upite novinara nakon sastanka.

Bačić je bio i nositelj HDZ-ove liste u 10. izbornoj jedinici u kojoj je ta stranka osvojila 5 zastupničkih mandata u Hrvatskom saboru, od kojih je jedno namijenjeno koalicijskom partneru Hrvatskoj građanskoj stranci (HGS) Željka Keruma.

Govoreći o večerašnjem sastanku na kojem se razmatralo minule izbore, Bačić je je izrazio zadovoljstvo raspravom.

"Bilo je različitih pogleda na izborne rezultate u 10. izbornoj jedinici, ali s obzirom na uvjete u kojima je HDZ djelovao ne samo u 10. izbornoj jedinici nego u cijeloj Hrvatskoj, možemo iskazati zadovoljstvo postignutim rezultatom", rekao je Bačić.

On je također rekao da se na večerašnjem sastanku nije raspravljalo o jučerašnjoj ostavci Jerka Rošina na dužnost dopredsjednika splitskog gradskog odbora HDZ-a.

Povjerenik županijskog splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader i predsjednik splitskog Gradskog odbora HDZ-a Dujomir Marasović odbacili su navode nekih portala da između njih postoji prijepor nakon nedavnih parlamentarnih izbora.

"U HDZ-u nema nikakvih prijepora, mi smo demokratska stranka i normalno je da ima različitih mišljenja o kojima raspravljamo", kazao je Sanader koji je i župan splitsko-dalmatinski.

Marasović je ustvrdio da je prijepor između njega i Ante Sanadera "izmišljotina 500 posto".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dujomir marasović, ante sanadert, jerko rošin, hdz, branko bačić, hdz split