A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/NOVAC/novac-008.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HZZO: Milijarda kuna manje u privremenom proračunu | Politika+
Hrvatska

PRORAČUN: HZZO: Milijarda kuna manje u privremenom proračunu

Profesor Rajko Ostojić, koji bi uskoro trebao biti imenovan novim ministrom zdravstva, izjavio je Hini kako je očekivao da će privremeni proračun za zdravstvo biti viši barem za 500 milijuna kuna.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zdravstveni sustav u prva će tri mjeseca 2012. godine, za trajanja privremenog proračuna, poslovati s milijardom kuna manje nego u istom razdoblju lani, izvijestio je danas članove Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) direktor Zavoda Tihomir Strizrep te ocijenio kako će u toj situaciji biti teško održati financijsku stabilnost sustava.

Strizrep je na posljednjoj sjednici UV HZZO-a u ovom sastavu rekao da je u privremenom proračunu HZZO dobio 20,5 posto manje novca, točnije 4,47 milijarde kuna, u odnosu na lanjska prva tri mjeseca kada je zdravstvo imalo 5,4 milijarde kuna.

To znači, upozoreno je, da bi se dugovi zdravstvenih ustanova prema dobavljačima i partnerima mogli dodatno povećati, a prema posljednjim podacima od kraja rujna dugovi bolnica iznose 1,6 milijardu kuna.

Strizrep je zadovoljan s učinjenim u smanjenju lista u posljednjih mjesec i pol dana jer je obavljeno 8.750 dodatnih pretraga. Najviše su pretraga, kazao je, obavili KBC Rijeka (1.185) te Opća bolnica Slavonski brod (737), a niti jednu KB Merkur unatoč listama čekanja u toj ustanovi.

Profesor Rajko Ostojić, koji bi uskoro trebao biti imenovan novim ministrom zdravstva, izjavio je Hini kako je očekivao da će privremeni proračun za zdravstvo biti viši barem za 500 milijuna kuna, pogotovo jer je javnost mjesecima bombardirana s izjavama o financijskoj stabilnosti sustava koji ne generira dugove.

Ostojić kaže kako je očito da će nova zdravstvena administracija morati detaljno razmotriti sve stavke unutar sustava zdravstva te zatim početi donositi odluke.

Upravno vijeće HZZO-a donijelo je danas, nakon godine dana rada na njegovu donošenju, novi Pravilnik o ortopedskim pomagalima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZDRAVSTVO, RAJKO OSTOJIĆ, HZZO