A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hdz-mirogoj-122.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gjenero: Na kraju će biti kako kaže Šeks, Kosor će i nakon stranačkih izbora ostati na čelu HDZ-a! | Politika+
Hrvatska

SUKOBI U HDZ-u: Gjenero: Na kraju će biti kako kaže Šeks, Kosor će i nakon stranačkih izbora ostati na čelu HDZ-a!

'Milinović je odustao od kandidature, Jandroković bez šansi jer je loše prošao na izborima.'

FOTO: Jadranka Kosor i vodeći ljudi HDZ-a
Piše: Ivan Klarić

Kada već pomislite kako su sukobi unutar HDZ-a stvar prošlosti, demantira vas Andrija Hebrang. U razgovoru za Večernji list opet je udario po Jadranki Kosor tvrdeći da 'za osvojena 43 mandata postoji samo jedna riječ - poraz'.

 

'Na kraju će, uvjeren sam, biti kako je rekao Vladimir Šeks koji je još uvijek jedna od najmoćnijih figura u HDZ-u. Svi ovi koji se po medijima spominju kao potencijalni kandidati za predsjednika HDZ-a na kraju se uopće neće ni kandidirati.'

POKRETI OTPORA
<< Problemi u HDZ-u: Hebrang i Jandroković ne podržavaju Jadranku Kosor

 

Naravno, Hebrang danas ne želi ništa više reći. Na naših nekoliko poziva odgovorio je nejavljanjem. S druge strane, Jutarnji list tvrdi da je Hebrang na sjednici zagrebačkog ogranka stranke ušao u žestoku prepirku sa stranačkom kolegicom Đurđicom Sumrak.

Naime,  izvori Jutarnjeg lista, tvrde da je na na sastanku zagrebačkog HDZ-a, na kojem nije bilo šefice stranke, Gordan Jandroković rekao kako se treba zalagati za demokratizaciju stranke.

 

'Milinović bi bio najopasnija konkurencija Jadranki Kosor. No, tek nekoliko dana nakon javnog suprotstavljanja Šeksu putem medija, u vidu optužbi da je uzeo 200 tisuća kuna, mu je poslana jasna poruka i on se po mom mišljenju već predomislio i odustao od kandidature. S druge strane, Jandroković nema šanse s obzirom da je na čelu HDZ-a grada Zagreba, koji je i ovaj put jako loše prošao na izborima. Odluči li se na kandidaturu mislim da će mu vrlo brzo stići poruka da razmisli o tome s obzirom na rezultate koje je do sada postigao.'

U toj ga je ideji podržao i potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang koji je nešto slično ovih dana već izjavljivao po medijima.

Jedna od rijetkih koja se usprotivila toj ideji na sastanku je bila Đurđica Sumrak, bliska prijateljica Jadranke Kosor, koja je zahvaljujući tom prijateljstvu dobila i vrlo visoko mjesto na izbornoj listi.

- Trebamo jednoglasno podržati Jadranku Kosor za šeficu stranke - navodno je Sumrak rekla na sastanku, ali je njena ideja ostala bez podrške. Štoviše, Sumrak je zbog toga ušla i u sukob s Andrijom Hebrangom .

- HDZ je napravio loš rezultat na izborima i sada treba raspraviti o uzrocima tog poraza i pripremiti se za unutarstranačke izbore - uzvratio je Hebrang, kažu izvori Jutarnjeg lista, Đurđici Sumrak. Spor između njih dvoje navodno je primirio šef ogranka Gordan Jandroković.

Politički analitičar Davor Gjenero smatra kako su ovakve nesuglasice pa čak i sukobi unutar stranke koja je nakon toliko godina izgubila izbore, pomalo i očekivani, no napominje.

- Smatram da se ne događa ništa toliko neobično. Svi oni znaju da bi bilo više nego opasno za tu stranku da je destabliziraju zbog nekih svojih ideja ili želja. Na kraju će, uvjeren sam, biti kako je rekao Vladimir Šeks koji je još uvijek jedna od najmoćnijih figura u HDZ-u. Svi ovi koji se po medijima spominju kao potencijalni kandidati za predsjednika HDZ-a na kraju se uopće neće ni kandidirati, smatra Gjenero, ali napominje kako Jadranka Kosor možda neće biti jedini kandidat za predsjednika HDZ-a, ali da bi joj u tom slučaju protukandidati bile osobe koje je nikako ne mogu ugroziti.

- To bi bile tek simbolične kandidature, forme radi. Darko Milinović bi svakako bio najopasnija konkurencija Jadranki Kosor. No, tek nekoliko dana nakon javnog suprotstavljanja Šeksu putem medija, u vidu optužbi da je uzeo 200 tisuća kuna, mu je poslana jasna poruka i on se po mom mišljenju već predomislio i odustao od kandidature.

PREVIRANJA U HDZ-U
Hebrang proziva Kosor: Potrebna je žestoka demokratizacija HDZ-a!

- S druge strane, Gordan Jandroković nema šanse s obzirom da je na čelu HDZ-a grada Zagreba, koji je i ovaj put jako loše prošao na izborima. Odluči li se na kandidaturu mislim da će mu vrlo brzo stići poruka da razmisli o tome s obzirom na rezultate koje je do sada postigao a koji, objektivno gledano, i nisu za neku pohvalu, ističe Gjenero i zaključuje.

- Jadranka Kosor neće imati ozbiljnog konkurenta. Na kraju krajeva, Kosor je više nego poželjan partner mnogima. Od europskih saveznika u vidu Europske pučke stranke, do diplomatskog zbora kao i međunarodnih institucija gdje Jadranka Kosor ima više nego sjajan ugled. Dakle, više je nego očito da će Kosor nastaviti voditi HDZ, naposljetku će Gjenero.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gordan jandroković, andrija hebrang, darko milinović, jadranka kosor, hdz