A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/mercator-006.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nova kreditna banka Maribor Agrokoru prodaje svoj udio u Mercatoru | Politika+
Tvrtke

ODLUKA: Nova kreditna banka Maribor Agrokoru prodaje svoj udio u Mercatoru

Odluke većih dioničara, Ljubljanske banke i Pivovarne Laško, još uvijek se čekaju.

Piše: PolitikaPlus

Nadzorni odbor Nove KBM na današnjoj je sjednici o prodaji dionica Mercatora Agrokoru obavijestio o prodaji svojeg udjela. Svi su se članovi nadzornog odbora usuglasili s prodajom udjela koji je u vlasništvu banke, točnije 5,24 posto, hrvatskom Agrokoru, piše Dnevnik.hr.

Odluke većih dioničara, Ljubljanske banke i Pivovarne Laško, još uvijek se čekaju. Pivovarna Laško ima udio od 23,34 posto dionica Mercatora, a Nova Ljubljanska banka posjeduje 10,57 posto dionica.

Skupina građana u organizaciji slovenskog granskog sindikata zaposlenih u trgovini prosvjedovala je pred sjedištem vlade u Ljubljani zbog namjere državnih banaka da prodaju svoje udjele u trgovačkom lancu Mercator.

Tako su izrazili protivljenje prodaje najvećeg slovenskog trgovačkog lanca hrvatskom Agrokoru. Sindikalni prosvjednici tvrde da je Mercator najveći slovenski poslodavac sa 24.000 namještenika, te da su od njega jako ovisni domaća proizvodnja hrane i prehrambena industrija, što bi prodajom moglo postati problematično.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AGROKOR, MERCATOR, Nova kreditna banka Maribor