Hrvatska

SUKOBI U HDZ-u: Puhovski: Milinović je nekorektan, a HDZ-u prijeti raspad na dvije ili tri stranke!

'Jadranka Kosor izgubila je izbore zbog dobrih stvari koje je učinila.'

FOTO: Žarko Puhovski
Piše: Igor Bakšaj

Zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović izjavio je danas da predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor treba snositi dio odgovornosti zbog "najlošijih izbornih rezultata u povijesti stranke".

 

'Milinović je nekorektan zato jer je prije bilo kakvih izjava medijima, o zaključcima sjednice županijskog odbora ličko-senjskog HDZ-a, trebao izvijestiti središnjicu i njima reći zamjerke koje su uputili članovi ličko-senjskog ogranka te stranke. Naprotiv, on se prvo obratio medijima. Smatram da je to očiti pokušaj kandidature za predsjednika HDZ-a i to u stilu 'ja sam lokalno dobro prošao, to je moja zasluga, a HDZ je na nacionalnoj razini loše prošao i to je krivica Jadranke Kosor.'

KRITIKE IZ GOSPIĆA
<< Darko Milinović: Jadranka Kosor treba snositi dio odgovornosti

IZBORI U HDZ-u
<< Analitičari: Darko Milinović protiv Jadranke Kosor nema šanse!

ZA POLITIKUPLUS
<< IZBORI U HDZ-u Darko Milinović: Još nisam odlučio hoću li se kandidirati

 

- Dio odgovornosti treba snositi i čelnica stranke koju sam podupirao u zadnje četiri godine. Ne tražim da Jadranka Kosor dade ostavku, ali dio odgovornosti mora snositi, rekao je Milinović koji je nakon sjednice županijskog odbora ličko-senjskog HDZ-a, na kojoj su analizirani izborni rezultati, najavio mogućnost kandidature za predsjednika HDZ-a.


Izvijestio je da županijski odbor izražava nezadovoljstvo ostvarenim rezultatima stranke na nacionalnoj razini jer su to najlošiji rezultati u povijesti stranke. Najavio je da će se i dalje boriti za demokratizaciju Hrvatske demokratske zajednice od temeljnih ogranaka do vrha stranke, pri čemu se zauzima za više kandidata za predsjednika stranke.

- O svojoj odluci da se kandidiram za budućeg predsjednika stranke, kad je donesem, najprije ću obavijestiti predsjednicu stranke i objaviti je javnosti, ali u ovom trenutku razmišljam samo o demokratizaciji stranke, rekao je Milinović.

Politički analitičar Žarko Puhovski kaže da je ovakva izjava Darka Milinovića legitimna za kandidata za visoku funkciju unutar HDZ-a, ali je, ističe Puhovski, više nego nekorektna.

 

'Jadranka Kosor izgubila je  izbore zbog dobrih stvari koje je učinila kao što su borba protiv korupcije i kriminala što u vrijeme Sanadera nije bilo moguće. Također, Jadranka Kosor napravila je velike korake u odnosima i ulasku Hrvatske u EU. '

- Milinović je nekorektan zato jer je prije bilo kakvih izjava medijima, o zaključcima sjednice županijskog odbora ličko-senjskog HDZ-a, trebao izvijestiti središnjicu i njima reći zamjerke koje su uputili članovi ličko-senjskog ogranka te stranke. Naprotiv, on se prvo obratio medijima. Smatram da je to očiti pokušaj kandidature za predsjednika HDZ-a i to u stilu 'ja sam lokalno dobro prošao, to je moja zasluga, a HDZ je na nacionalnoj razini loše prošao i to je krivica Jadranke Kosor', napominje Puhovski.


- Trenutačni odnosi u HDZ-u upućuju na to da bi se ta stranka mogla raspasti na dvije ili tri stranke, upozorava Puhovski.

- Na njenu i žalost svih članova i glasača HDZ-a, Jadranka Kosor izgubila je  izbore zbog dobrih stvari koje je učinila kao što su borba protiv korupcije i kriminala što u vrijeme Sanadera nije bilo moguće. Također, Jadranka Kosor napravila je velike korake u odnosima i ulasku Hrvatske u EU.

 

- Nažalost, sporo je reagirala na ekonomske probleme, ističe Puhovski i napominje kako ni predizborna kampanja HDZ-a nije bila baš najbolje rješenje jer nas je vrlo često sve zajedno vraćala u prošlost što nikako nije dobro jer svi zajedno trebamo razmišljati o budućnosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

eu, darko milinović, hdz