A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/mercator-006.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zbog Mercatora direktor NLB-a dao ostavku | Politika+
Hrvatska

PRITISCI: Zbog Mercatora direktor NLB-a dao ostavku

Još se ne zna hoće li biti potpisan ugovor kojim bi Agrokor kupio Merkator i zaključio posao vrijedan 832 milijuna eura.

Piše: PolitikaPlus/HTV

 Nadzorni odbori Nove ljubljanske banke i Pivovarne Laško koji su jučer zasjedali - odgodili su donošenje odluke

 

Jučer je, naime, stigla ponuda Eaton Capitala iz Las Vegasa za preuzimanje Pivovarne. Iako su čelnici Pivovarne već dali Agrokoru suglasnost, ne žele riskirati bilo kakve pravne posljedice. To će odgoditi odluku nadzornog odbora PL-a o prodaji Mercatorovih dionica Agrokoru za najmanje 15 dana jer se mora sastati PL-ova skupština dioničara.

 

<<<Nova kreditna banka Maribor Agrokoru prodaje svoj udio u Mercatoru

 

A zbog pritiska oko Merkatora direktor Nove Ljubljanske banke (NLB) Božo Jašovič dao je sinoć neopozivu ostavku. Upravni odbor ovlastio ga je da do izbora novoga i dalje obavlja svoje dužnosti, prenose slovenski mediji.Ekonomist Jože Damjan, nekadašnji ministar za razvoj u vladi Janeza Janše, izjavio je za Slovensku televiziju da je Jašovič odstupio zbog kritika na račun koordiniranja poslova oko prodaje Mercatora. Radi se o pritiscima koji su došli iz krugova koji zastupaju određene političke i gospodarske interese i lobije, pa i od vlade koja je na odlasku, rekao je.Po njegovim je riječima, ponuda koju je Agrokor dao vlasnicima, ali i jamstva koja je dao za zaposlene u Mercatoru i stare dobavljače, bila vrlo širokogrudna i transparentna. Ako do realizacije transakcije ne dođe u teškoće će s kapitalom doći slovenske banke i Pivovarna Laško (PL), upozorio je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nlb, pivovarna laško, slovenija