Hrvatska

ISPRIKA: VIDEO Čačić o nesreći: Bio sam pod stresom! Od sad ću 'maltretirati' službene vozače

"Pod sresom sam zadnjih mjeseci. Sreća u nesreći je da od sutra imam nekoliko službenih vozača do kasnih večernjih sati."

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik HNS-a i budući potpredsjednik Vlade Radimir Čačić sinoć je ponovno sudjelovao u prometnoj nesreći u Zagrebu, već drugoj samo ove godine, a trećoj ako se računa i  nezgoda koju je izazvao na moru. Dovoljno da forumaška Hrvatska sinoć kolektivno uzdahne: 'Pa što mu više daju voziti? ... Zašto ne unajmi šofera? ... Nadajmo se da će bolji biti za upravljačem Hrvatske!' ... itd., itd. Dakako, mnogi su s olakšanjem uzdahnuli, jer znaju da će Čačić od sada ipak imati na raspolaganju i službenog vozača.

Čačić, koji je sinoć sam obavijestio javnost o incidentu, danas se u Saborima pred novinarima spremno posuo pepelom.


- Pod sresom sam zadnjih mjeseci. Sreća u nesreći je da od sutra imam nekoliko službenih vozača do kasnih večernjih sati, priznao je Čačić, dodavši da će od sada njih "maltretirati".

"Pod sresom sam zadnjih mjeseci. Sreća u nesreći je da od sutra imam nekoliko službenih vozača do kasnih večernjih sati."

Što se tiče sinoćnje nezgode na raskrižju Vukovarske i Držićeve, Čačić je novinare pozvao da pogledaju razmjere štete na njegovom automobilu pred Saborom, naglasivši da je bila riječ o manjoj nezgodi, posljedica koje su bile ogrebane tablice o automobil koji je stao u prometu, te nije bilo potrebe da se na uviđaj zove policija.

- Moja je pozicija takva da moram obavijestiti javnost, a ono što je dobro u cijeloj ovoj priči, jer sad smo u jednoj izuzetno stresnoj poziciji svi, ne samo ja, naročito ovih zadnjih dana i mjeseci, da vjerojatno od sutra neću imati samo jednog vozača kojega ću morati maltretirati od sedam ujutro do deset, jedanaest navečer i subotom i nedjeljom, nego nekoliko, objasnio Čačić.

Tri prometne nezgode koje je Čačić imao ove godine bile su lakše prirode, no, prošle godine je u Mađarskoj zbog neprilagođene brzine u prometnoj nesreći život izgubilo dvoje mađarskih državljana, zbog čega još uvijek budući potpredsjednik hrvatske vlade iščekuje pravorijek mađarskog suda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prometna nezgoda, radimir čačić, izjava o prometnoj