A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-sanader-bmw-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

USKOK od BMW AG-a traži vraćanje dva puta plaćene Sanaderove blindirane limuzine | Politika+
Hrvatska

CRNI FONDOVI: USKOK od BMW AG-a traži vraćanje dva puta plaćene Sanaderove blindirane limuzine

Država će se zadovoljiti drugim vozilom odgovarajuće vrijednosti, a vjerojatno će još sretnija biti s novčanom protuvrijednosti.

Piše: PolitikaPlus

Priča o tome da je stranački blindirani BMW Ive Sanadera dva puta plaćen dobro je poznata, no unatoč nekadašnjim demantijima iz HDZ-a, čini se da su se uskočki istražitelji ozbiljno uhvatili te mogućnosti. Kako navodi Jutarnji list, USKOK je od BMW Grupe zatražio vraćanje tog automobila kojeg je navodno prvo platio poduzetnik Robert Ježić, a zatim je još jednom plaćen iz stranačkih crnih fondova. Ako je ova j drugi podatak točan, to znači da USKOK zapravo ne traži automobil u ime HDZ-a, već u interesu državnog proračuna.

Država će se zadovoljiti drugim vozilom odgovarajuće vrijednosti, a vjerojatno će još sretnija biti s novčanom protuvrijednosti.

BMW AG je navodno primio dvije uplate po 300 tisuća eura, što odgovara dvostrukoj vrijednosti vozila, a ako nije u mogućnosti vratiti vozilo (koje danas sigurno vrijedi mnogo manje), država će se zadovoljiti drugim vozilom odgovarajuće vrijednosti, a vjerojatno će još sretnija biti s novčanom protuvrijednosti.

No, ovo je ipak samo pojednostavljena verzija priče u kojoj su zapravo barem tri stranačka BMW-a kojima su se prelamale vrijednosti i barem dva donatora iz redova domaćih tajkuna, koji su za svoje donacije možda očekivali protuusluge. Jedan od njih je Robert Ježić, kojeg je država, opravdano ili ne, počastila jeftinijim energentima za njegov Dioki, drugi je makarski poduzetnik Marjan Primorac, čiji je sin za nesreću u kojoj je usmrtio dvije djevojke, dobio, prema ocjeni javnosti, neprimjereno nisku kaznu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bmw ag, uskok, marjan primorac, dioki, robert ježić, ivo sanader, crni fondovi