Zagreb

SNJEŽNA KRALJICA: Marlies Schild: Obožavam Sljeme; Akreditirano više od 500 novinara

"Obožavam utrku na Sljemenu, jer je organizacija savršena, a gledatelji stvore sjajnu atmosferu."

Piše: PolitikaPlus

Obožavam utrku na Sljemenu, jer je cijela organizacija savršena, a gledatelji uvijek stvore sjajnu atmosferu, izjavila je najbolja svjetska slalomašica Austrijanka Marlies Schild po dolasku u Zagreb na utrku Svjetskog kupa.

"Sljemenska staza nudi sve što je potrebno za slalom, ravne i strme dijelove, kao i prijelaze, a i vidljivost je gotovo uvijek dobra. Posebno je veseli što je sljemenski slalom i ove godine noćna utrka, jer je atmosfera noću još bolja."

Marlies Schild dolazi u Zagreb kao aktualna pobjednica Sljemena, a u sjajnoj je formi s četiri uzastopne slalomske pobjede ove sezone, te je najveća favortkinja za pobjedu.

"Sljemenska staza nudi sve što je potrebno za slalom, ravne i strme dijelove, kao i prijelaze, a i vidljivost je gotovo uvijek dobra. Posebno je veseli što je sljemenski slalom i ove godine noćna utrka, jer je atmosfera noću još bolja", dodala je Schild, koja je pobjedom u zadnjem slalomu prije Sljemena, u austrijskom Lienzu, izjednačila rekord legendarne Švicarke Vreni Schneider u broju slalomskih pobjeda u karijeri. Od ukupno 47 pobjeda, Marlies Schild je tri ostvarila na Sljemenu - 2006., 2007. i 2011. godine.

 

Na Trgu bana Jelačića večeras je javno izvlačenje startnih brojeva, start prve vožnje ženskog slaloma je 3. siječnja u 15 sati, a druge vožnje u 18 sati.

Medijski interes za mušku i žensku slalomsku utrku Svjetskog kupa na Sljemenu iznimno je velik, pa se tako za sljemenske utrke akreditiralo više od 500 novinara, od čega gotovo 150 stranih, objavili su organizatori.

Izravan televizijski prijenos sa Sljemena ide uživo na 20-ak TV stanica u 18 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije, a snimke, vijesti i reportaže još u 50-ak zemalja svijeta.

Prošle je godine TV sliku sa Sljemena vidjelo više od 300 milijuna ljudi. Prema TV analizama Međunarodne skijaške federacije (FIS), prošlosezonska sljemenska muška utrka bila je najgledanija od svih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo, dok je ženska utrka bila druga najgledanija, odmah iza utrke u austrijskom Semmeringu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SNOW TROPHY, SNJEŽNA KRALJICA, Sljeme, Marlies Schild