A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/grcka-apas-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Novi udarac: EK traži da grčki farmeri vrate 425 milijuna eura subvencija | Politika+
Hrvatska

GRČKA: Novi udarac: EK traži da grčki farmeri vrate 425 milijuna eura subvencija

"Na Grčkoj je da odluči kako će vratiti taj novac."

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuter

Oko 425 milijuna eura grčkih subvencija poljoprivrednicima suprotno je zakonu EU-a i taj će se iznos morati vratiti, priopćio je glasnogovornik Europske komisije (EK).

"Na Grčkoj je da odluči kako će vratiti taj novac."

Točni detalji o tome kada će farmeri morati vratiti novac bit će određeni nakon što Komisija i službeno usvoji tu odluku i objavi je u Europskom službenom glasniku, dodao je glasnogovornik.

"Na Grčkoj je da odluči kako će vratiti taj novac", kazao je glasnogovornik odgovarajući na upit hoće li država tražiti novac natrag od svojih farmera. Grčki su poljoprivrednici dobili pomoć 2009. nakon višetjednog blokiranja prometnica, zatvaranja graničnog prijelaza s Bugarskom i odsjecanja glavnih cestovnih pravaca od Atene prema drugim većim gradovima, tražeći smanjenje poreza i subvencije.

U vrijeme kada je paket pomoći dogovoren, grčki mediji su se pitali je li u skladu s europskim odredbama, ismijavajući neuspjeh vlade da dobije dozvolu Bruxellesa.