A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/skoda_0_0_468X10000.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Škoda prodala rekordan broj automobila, u Indiji rast čak 50% | Politika+
4kotača

PRODAJA: Škoda prodala rekordan broj automobila, u Indiji rast čak 50%

Škoda je oborila rekord u proizvodnji i prodaji automobila i to sa prodanih 875.000 automobila.

Piše: PolitikaPlus

Škoda je oborila rekord u proizvodnji i prodaji automobila i to sa prodanih 875.000 automobila, najviše na stranim tržištima.

 

U odnosu na prethodnu godinu kada je Škoda prodala 762.600 vozila to je porast prodaje za 15 posto. Na tržištima u razvoju kao što je Indija prodaja je povećana čak za 50 posto a povećana je i prodaja na važnim tržištima Kine, Rusije i Njemačke. Škoda ima ambicije da do 2018. godine prodaje čak 1,5 milijuna automobila godišnje.

Prošle godine na tržište je uvela dva nova modela a ove godine planira predstaviti treći novitet a zbog njegove proizvodnje proširuje proizvodnju u matičnom zavodu u Mladoj Boleslavi, kazao je glasnogovornik Škode Joszef Balasz. Od kraja ove godine u zavodu u Vrhlabi proizvodit će se mjenjači za cijeli koncern Volskwagen koji je vlasnik Škode od početka 1990-ih.

U prva tri kvartala prošle godine Škoda je udvostručila bruto dobit na 588 milijuna eura a prihodi Škode povećani su za 20 posto na 7,6 milijardi eura.

Češka automobilska industrija po procjenama domaćih ekonomista može čak i zaraditi i na ovoj krizi, kao što je zaradila na svjetskoj ekonomskoj krizi od 2008. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

automobili, škoda